Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från prioritet.se

Företagare väljer factoring i allt större utsträckning

De ekonomiska stöd som betalas ut från staten till många företagare har visat sig inte räcka till för många företagare. Både storleken på stödet som betalas ut och att stödet många gånger betalas ut alldeles för sent har också gjort att många företag i Sverige nu kämpar hårt för att överleva.

Publicerad: 1 juni 2021, 09:12


Utöver de omsättningskrav som finns för enskilda näringsidkare och handelsbolag så finns även andra stöd som exempelvis evenemangsstöd, nedstängningsstöd och hyresstöd att kunna ansöka om. Hyresstödet som först tillkom under perioden april-juni 2020 har nu en ny stödperiod under april-juni 2021 och där detta även först infördes för att kunna minska de hyreskostnader som många företagare kan tänkas att ha under rådande pandemi.

Hyresstödet innebär att alla hyresvärdar som gör en hyressänkning av den fasta hyra för företag i särskilt utsatta branschen även kan söka ett ekonomiskt stöd för att kompensera det belopp som hyressänkningen avser. Under perioden april-juni 2020 så gavs kompensation med max. 50% av det nedsatta priset på den fasta hyran, detta fick max. innebära 25% av den ursprungliga fasta hyran. För det första och andra kvartalet 2021 så ger stödet kompensation med 50% av det nedsatta priset på den fasta hyran, och nu gällande upp till max. 50% av den ursprungliga fasta hyran.

Som vi redan har varit inne på så kan många gånger omsättningsstöd och andra typer av stöd inte räcka för att kompensera den inkomstförlust som sker för många företagare. Som tur är finns också ytterligare god hjälp att få för många som också väljer att vända sig till företag som kan erbjuda andra företag factoring.

Det innebär factoring

Factoring är en gemensam benämning för att beskriva de båda tjänsterna för fakturaköp och fakturabelåning. Det finns en mängd olika fördelar att vända sig till ett tryggt- och bra företag som erbjuder factoring till andra företag.

Du som kund kan alltid välja att antingen sälja dina fakturor direkt till företaget som du har vänt dig till eller välja att belåna dina kundfakturor. När du som företagare vänder dig till ett företag som sysslar med factoring så kan du vanligtvis få betalt för dina fakturor på en och samma dag som du skickar in dessa. Factoring gör helt enkelt att du inte behöver vänta på att dina kunder ska betala sina fakturor först efter 30 dagar eller till och med än längre utan du får betalt omgående av det företaget som erbjuder dig factoring.

Detta är såklart en enorm trygghet för dig som företagare samtidigt som det också förbättrar ditt företags likviditet och kassaflöde samtidigt som du också slipper att ligga sömnlös över hur månadens alla utgifter ska kunna klaras av. För många som väljer att nyttja tjänster för factoring så innebär det dessutom att man slipper att äventyra sin personliga- eller företagets ekonomi och man slipper också många gånger att vända sig till en bank för att försöka låna pengar.

.

Texten är en annons från prioritet.se