Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från YogaLove

Hur du klär dig till yogan

Yoga handlar om att hitta balans mellan sitt yttre och inre och finna harmoni med både den egna tillvaron och omvärlden. Det är en gammal tradition som går tusentals år tillbaka i tiden, och genom dess utövande återfinns sinnets kraft över kroppen. Till skillnad från vad många tror så är det alltså inte enbart en fråga om att sitta och meditera i lotusställning utan även en metod att bemästra sin kropp.

Publicerad: 9 Juni 2020, 12:59


När du utövar yoga så är det viktigt att du är klädd rätt. Med "rätt" menas inte det senaste och trendigaste, utan att ha på sig funktionella kläder som stöder och underlättar på en och samma gång. Eftersom du kommer att inta olika kroppspositioner gäller det att ha Yogakläder som inte hindrar dina rörelser på något vis och att de känns lätta och mjuka.


Gör yogan till en livsstil

För dem som är helt nya inför yoga så kan det till en början förvåna vilken träningsvärk man kan få efter ett pass. Att inta en knepig position och hålla den i flera minuter kräver starka muskler och smidiga leder, och ju mer du tränar desto mer kommer det både att kännas och synas rent fysiskt. Allteftersom du blir vigare i kroppen kommer du att uppskatta hur vardagen blir lättare, och många blir så förtjusta att de gärna har på sig yogakläderna även när de inte tränar. Vissa bestämmer sig till och med att studera till att själva bli instruktörer och går på Yogalärarutbildning för att kunna förmedla träningsmetoden och livsstilen åt andra.Ett par skönt sittande tights, en mjuk, tunn tröja eller en jacka att bära i början av passet är några exempel på yogakläder som lämpar sig väl. Vissa föredrar att ha lite lösare kläder medan andra tycker om mjukt och tättsittande. Jordnära, lugna färger passar allra bäst då de inger stillhet och frid.

Hantera smärta och oro

Just den psykiska hälsa som yoga bidrar till hjälper många människor att hitta en mer harmonisk väg i livet. Många yogapass avslutas med en stunds meditation och det är något som kan vara svårare än du tror de första gångerna. Det som ofta händer är att den som mediterar helt enkelt inte lyckas finna den inre friden eller, ännu vanligare, att de somnar. Genom att bära kläder som sitter mjukt och skönt på kroppen finns det ingenting som distraherar, och det kan underlätta meditationen en hel del.Även smärta är något som yogan kan hjälpa dig med då det finns specifika övningar som går ut på att du konfronterar värken och får hjärnan att "glömma" den. Det här är ett stort steg som är förvånansvärt enkelt, och när du väl bemästrat det kan metoden hjälpa dig om du lider av olika former av värk.

Läs mer här

Artikeln är producerad i samarbete med YogaLove och ej en artikel av Resumé