Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från Cryptorunner.com

Hur och var köper jag bitcoin?

Bitcoins är utan tvekan ett av de senaste årens absolut hetaste samtalsämnen, inte minst efter de senaste värdestegringarna. Detta gör det till ett glödhett objekt för såväl investerare som småsparare, men hur går man egentligen tillväga om man vill ha en bit av bitcoin-kakan?

Publicerad: 4 Mars 2021, 11:02


Hur man köper bitcoin

Det första du måste göra är att skapa en digital plånbok där du sedan kan förvara dina nyförvärvade bitcoin, och beroende på hur mycket du har tänkt investera finns det olika alternativ.  

Om det handlar om mindre summor (under 10.000 kr) kan en online plånbok via en app på mobilen vara ett bra alternativ. Det är snabbt och enkelt, och du behöver bara följa instruktionerna för att komma igång. Där får du också din plånboksadress. Detta är smidigt om du har tänkt dig göra frekventa transaktioner med små belopp.

Smidigheten som appar erbjuder har även en risk, så vid större investeringar är ett säkrare alternativ att föredra som till exempel en plånbok på din dator. Det du måste tänka på är att alltid säkerhetskopiera denna, för om du råkar radera filen från din hårddisk försvinner dina bitcoins för gott. 

Du kan även välja en tredje part som erbjuder den här servicen.

Här köper man bitcoin

Ett sätt att komma över bitcoins är att acceptera dem som betalningsmedel, antingen för varor men även för tjänster. Detta är såklart mest aktuellt om du driver någon typ av företag.

Det vanligaste är dock att man själv köper dem, och det är mycket enkelt och går på bara några minuter. Det finns i Sverige flera digitala handelsplatser för kryptovalutor, där du tryggt och smidigt kan använda dig av ditt BankID och betala med kort, banköverföring eller till och med Swisha. Köp bitcoin hos CryptoRunner, där hittar du all information du behöver för att köpa bitcoin och mer.  

CryptoRunner är en jämförelsetjänst som du kan använda dig av för att hitta lägst priser och bäst handelsplats. Det finns nämligen många handelsplatser men inte alla är seriösa och vissa tar ut alldeles för dyra avgifter.

Nu har du dina eftertraktade bitcoins, och nu behöver du bara bestämma dig för hur du vill förvalta dem. Vill du använda dem som betalningsmedel eller ser du dem som en investering på längre eller kortare sikt? Alternativen är många och alla är bra, det beror bara på dig och dina framtidsplaner vilket som är att föredra. Kryptovalutor är här för att stanna.

.

Texten är en annons från Cryptorunner.com