Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från Shoppo.se

Inred badrummet säkert: 3 enkla tips!

Badrummet är en zon i hemmet som man brukar kalla för osäker. Det är alltså ett av de områden i bostaden som potentiellt kan innebära en högre säkerhetsrisk för att falla eller ramla och slå sig. Det är främst på grund av att det är ett våtutrymme där golvet ofta blir halt och eftersom man ofta använder schampo och tvål i badrummet kan dessa produkter hamna på golvet och bokstavligt talat göra golvet halt som is. Själv kan man göra några saker för att vara på säkra sidan.

Publicerad: 27 Augusti 2020, 08:35


Skapa de bästa förutsättningarna för dig själv

Oavsett om man är ung eller äldre är badrummet kanske den platsen i hemmet där det sker allra flest fallolyckor och det rummet där flest personer ramlar och slår sig. Och det är kanske inte så konstigt eftersom det är ett våtutrymme. Användningen av olika rengöringsprodukter i kombination med ett badkar eller ett halt badrumsgolv är inte heller de bästa förutsättningarna för att vistas på badrummet säkert. 

Att ramla och slå sig kan innebära att man bryter ben i kroppen. Det leder ofta till en lång sjukhusvistelse eller till att man får olika delar av kroppen gipsade. Någon som får en effekt på hur pass mobil man kan vara. Det gör att man blir väldigt isolerad och kanske inte kan lämna hemmet i en längre period och det har psykiska konsekvenser. 

  1. Matta på golvet

En gummimatta på golvet kan rädda många farliga situationer. Ung som äldre spelar ingen roll i en situation då golvet är halt och du snubblar och faller med huvudet mot golvet, något som i själva verket i lång de flesta situation kan undvikas med ett halkskydd i form av en gummimatta som placeras ut på badrumsgolvet eller i badkaret om man har ett sådant och duschar där i. 

2. En duschstol

Om du fort blir trött blir man mindre uppmärksam på om det har kommit duschkräm eller två på golvet, vilket är en dödsfara eftersom dessa produkter gör det nästintill omöjligt att inte ramla och slå sig. En duschstol gör att man kan sitta ner och duscha och i själva verket låta kroppen koppla av. 

En duschstol placeras i duschen och gör att man kan njuta av duschen, istället för att vara på helspänn och orolig för att ramla. Placera duschstolen som du vill och njut av en varm skön dusch utan att behöva oroa dig. 

3. Handtag

Ett par extra tips är att skruva upp några handtag vid duschen och vid toaletten, på olika platser i badrummet. Dessa kan vara bra att hålla sig i om man behöver lite extra balans.

Läs mer på www.shoppo.se

Artikeln är producerad i samarbete med Shoppo.se och ej en artikel av Resumé