Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag14.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från Loanscouter

Jämförelsetjänst gör det säkrare att ta lån på nätet

Om du har planerat att ta ett lån vill du såklart ha ett tryggt lån med bra villkor. Med det stora antal långivare på den svenska marknaden kan det däremot vara svårt att veta vilket företag man ska välja. Det är därför viktigt att jämföra mellan olika låneföretag, för att hitta det som passar dig och dina ekonomiska förutsättningar bäst.

Publicerad: 27 januari 2021, 10:19


Det är också där tjänsten Loanscouter kommer in. Det är ett företag som vill hjälpa dig att hitta det bästa lånet för just dig och din ekonomi. Tjänsten är helt kostnadsfri och erbjuder dig chansen att jämföra mellan olika långivare, men vad innebär det egentligen?

Loanscouter fokuserar på trygga lån

Loanscouter är i grunden en väldigt simpel tjänst, men som erbjuder en bra service och gör det möjligt för dig att spara in väldigt mycket tid. Du kan såklart jämföra mellan olika långivare på egen hand, men det kommer med en del nackdelar.

Den första nackdelen är den enorma mängden med tid du får lägga ned på att gå igenom villkoren, räntan och annat viktigt hos varje enskild långivare. Vidare så finns det väldigt många företag på marknaden, och risken finns att du kommer att missa flera aktörer. Det här innebär att du eventuellt går miste om en väldigt bra ränta, eller ett bra företag som erbjuder en högkvalitativ service till sina låntagare.

Loanscouter gör det i stället så enkelt som möjligt och samlar ihop all information som du behöver. Det enda du behöver göra är att ta reda på hur mycket du vill låna, och hur lånet ska användas. Med den informationen kan du sedan välja en långivare som passar dig.

Viktigt att hitta det bästa lånet för just dig

Det är faktiskt väldigt viktigt att jämföra mellan olika långivare, inte minst då olika personer har olika behov. Vissa företag fokuserar på mindre lån, medan andra fokuserar på hus- eller billån. Det innebär att ett företag kan vara perfekt för dig, men kan vara helt irrelevant för en annan låntagare.

Det är just därför du ska jämföra mellan olika långivare, eftersom det inte nödvändigtvis finns en perfekt långivare som passar för alla personer. Genom att jämföra lånen kan du se vilket som passar dig. Viktiga saker att titta på är att långivaren erbjuder ett lån i den storleken du vill ha, att man har en förmånlig ränta och att villkoren för lånet passar dig.

Ett dåligt lån kan sluta med att du betalar onödigt mycket för lånet, och att du får en dålig service. Vissa långivare kräver till exempel en mängd olika startavgifter för att du ska komma i gång med lånet, medan andra låneföretag struntar i dessa. Det här kan påverka den omedelbara kostnaden för ditt lån.

Andra sätt att hitta säkra lån på

Med Loanscouter kan du hitta ett lån som passar dig, men det finns också en del andra saker du kan göra för att försäkra dig om att du verkligen hittat ett bra lån för dina behov. Det första, och kanske viktigaste, är att du kontrollerar att uppgifterna stämmer som du har fått. På första sidan hos låneföretagen kan du hitta information om ränta, vilka belopp du kan låna och annat viktigt. Dubbelkolla alltid den här informationen. Det här bör du också göra innan du godkänner låneerbjudandet som du har fått av en långivare.

Du kan också hänvisa till långivarnas informationssida, där du hittar svaren på alla de vanligaste frågorna. Det här är perfekt om du vill ha mer information om deras villkor. Det är bland annat här du kan dubbelkolla vilket företag som genomför kreditupplysningen, hur många betalningsfria månader som du får på lånet och mycket annat. Det finns också en lista på de krav som ställs, långivare har inte allihop exakt samma krav på sina kunder.

.

Texten är en annons från Loanscouter