Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Jul-troja.se

Jultrender som bara växer och blir större varje december

Om man har ett företag som använder social media eller på något sätt opererar på de digitala kanalerna då är det alltid viktigt att känna till de senaste trenderna. Det är såklart ingen nytt, men det kan vara svårt att veta vilka trender som stannar och vilka som bara är en dagfluga.

Publicerad: 21 maj 2021, 13:43


Med jultrender är det speciellt svårt för du måste pressa in så mycket som möjligt in i en månads tid men du börjar planera långt innan december ens har börjat. Men du behöver inte vara orolig, för här kan du läsa om de trender som förväntas stanna till nästa år så att du är redo för julkaoset. 

Amerikanska jultröjor är här för att stanna 

Något som startade som en rolig grej som vi svenskar bara såg på TV’en vid juletid från amerikanska julklassiker har idag blivit en väldigt populär trend även här hemma. Jultröjor är något som de flesta av oss känner igen från filmer som Ensam Hemma och andra ikoniska julfilm, men nu kan du även klä upp dig i din egna roliga jultröja

Detta startade för några år sen och blev snabbt väldigt populärt på social media i och med att många la upp bilder på sina jultröjor, och många också matchade med hela familjen. På grund av att det är så lätt att marknadsföra genom social media har det sett en jättestor växt och förväntas bara bli större för varje år. 

Alternativa julbord 

Idag finns det flera olika dieter och koster som folk följer. Får några år sen var det svårt för en laktosintolerant eller vegan att hitta ett brett urval av produkter som passade dem, men idag har de flesta mataffärerna en helt speciell avdelning för alla möjliga koster. Och det avspeglar sig såklart också i julbordet. 

Förra året sågs en tydlig trend i alternativa matbord som är mer inkluderande för olika behov, och det förväntas bara stiga med tiden. Många unga idag är väldigt medvetna om hur maten påverkar miljön och djur, och har tagit ställning till detta. Den yngre generationen förväntas vara likadan, om inte mer villiga att äta en alternativ kost. 

En neutral högtid 

På linje med att julbordet förändras, så förändras också de ungas syn på julen och vad det innebär. Många unga idag känner inte ett speciellt starkt band till de religiösa aspekterna av högtiden och ser det mer som en neutral högtid som firar kärlek, familj och vänner. 

Denna trenden har bara växt större och större för varje generation, och idag handlar julen mer om neutrala grejer som är inkluderande för alla. 

Jul-troja.se

Texten är en annons från Jul-troja.se