Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från testagram.se

Köpråd för hårfärg

Går du i tankarna på att färga håret? Den svåraste färgen att få bra när du färgar håret själv hemma är blond. Så i denna artikel så kommer vi att gå igenom några köpråd som du bör tänka på innan du köper din hårfärg.

Publicerad: 2 Mars 2021, 14:30


Innan du köper en hårfärg

Innan du bestämmer dig för att köpa en hårfärg så är det några saker som kan vara bra att tänka på. Här kommer du att få tips och råd på hur du ska tänka innan du köper din hårfärg.

  • Vilken färg är det som du vill ha?

Innan du köper en hårfärg så måste du bestämma dig för vilken hårfärg du vill ha. Om du till exempel vill färga håret blont så är det bra att fundera över vilken nyans av blond du vill ha. Om du vill ha en kall blond färg så ska du alltid köpa en blekning först och sedan en blond permanent hårfärg. Du kan alltså inte få en kall blond färg med bara en blekning. Om du är orolig över resultatet när du ska färga ditt hår blont så kan du alltid testa med en hårtoning först innan du bestämmer dig för om du vill färga håret med en permanent hårfärg. Här kan du läsa mer om Hårtoning om du vill testa på det.

  • Vilket märke ska jag ha?

Det finns många olika märken på hårfärger och det är helt upp till dig vilket märke du vill använda dig av. Det finns både dyra och lite billigare hårfärgsmärken men det kan vara bra att gå på en lite billigare variant om du inte är säker på vilken färg du vill ha på håret så att du inte köper hårfärg för dyra pengar i onödan.

När du ska färga håret

När du ska färga ditt hår hemma så finns det några saker som är viktiga att tänka på. Här kommer du att få några tips på hur du kan gå till väga.

  • Använd kokosolja

Innan du lägger i hårfärgen så är ett smart tips att använda kokosolja i håret. Du lägger i ganska mycket kokosolja i håret och låter det verka en stund innan du lägger i hårfärgen. Du ska alltså inte duscha ur kokosoljan innan du lägger i hårfärgen. Detta är bra att göra för att det sliter mycket mindre på håret om du använder dig av kokosolja.

  • Balsam

Ett annat tips om du ska färga håret blont är att blanda i lite balsam i själva hårfärgen. Detta gör också att håret inte blir lika slitet av hårfärgen.

  • Applicera hårfärgen

När du ska applicera hårfärgen så är det viktigt att du applicerar den jämt över hela håret. Om du inte applicerar hårfärgen jämt i hela håret så finns det stor risk att resultatet blir fläckigt.

Sammanfattning

Om du ska färga håret så är det viktigt att du har bestämt dig för vilken färg du vill ha och att du är helt säker på att du vill färga håret. Om du inte är helt säker så kan du använda dig av en hårtoning som försvinner efter några tvättar. Tänk också på att inte köpa den dyraste hårfärgen om du inte är säker på vilken färg du vill ha så att du inte betalar dyra pengar i onödan.

testagram.se

Texten är en annons från testagram.se