Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Newbody Family

Lagarbetet som betalar för träningslägret

Många föreningar har som mål att i sommar kunna åka på ett träningsläger, till en cup eller något liknande. Tyvärr kanske inte alla familjer har en ekonomi i nuläget som kan tillåta den här typen av extrautgifter, och den enklaste lösningen är att tjäna pengar genom lättsålda kvalitetsprodukter. Enklare än såhär blir det inte, och här får ni tipsen som gör det roligt och enkelt för både stora och små!

Publicerad: 1 mars 2021, 14:30


Hur går vi tillväga och vad ska vi tänka på?

När ni har bestämt er för att ni vill tjäna pengar till föreningen är det dags att kontakta företag som specialiserar sig på försäljning av denna sort, för att upplägget och förtjänsten ska vara så optimala som möjligt. Vill ni sälja en eller flera produkter och samarbeta med ett eller flera företag? Fördelen med olika produkter är att det passar fler konsumenter, och vissa kanske till och med köper fler än en produkt på så vis. Säljer ni endast fryspåsar exempelvis lär det ta ett tag innan samma kund behöver fylla på förrådet, och då har ni inget att erbjuda.

En viktig faktor när det gäller produkterna är såklart priset och hur mycket föreningen får behålla, men glöm inte att det ska vara lätt att sälja! Om priserna är för höga är det lätt att våra ungdomar tappar sugen, och då är det inte längre roligt. En attraktiv produkt till ett lägre pris gör att totalförsäljningen blir högre, och då även den sammanlagda vinsten. Tänk alltid på att det är totalsumman som räknas. 

När det handlar om projekt som dessa, brukar föreningen utse någon som säljansvarig, och målet måste vara att göra det så enkelt som det bara går för denna person, ingen vill behöva ligga vaken om nätterna för att inventeringen inte stämmer eller att kunderna inte kan få sina leveranser i tid. Många tvingas spendera helger och kvällar med att sortera produkterna som sedan ska ut till alla olika lag och sedan till lagmedlemmarna för utdelning, och det är sällan välkommet. Undersök vilka villkor företagen erbjuder och vad som händer om dessa inte uppfylls. Vad händer till exempel om en vara blir slutsåld? Se hur mycket hjälp ni kan få på vägen så att allt går så smidigt som möjligt. Ni vet att ni har lyckats om årets säljansvarige anmäler sig frivilligt till uppdraget även nästa år!

Faktum är att sälja användbara produkter för belopp som ligger långt under vanliga butikspriser är en värdefull erfarenhet för barn och ungdomar. Ge dem några enkla säljtips så kommer de att tycka att det är riktigt roligt, sälja gör vi flera gånger om dagen till vardags, men ofta är vi inte medvetna om det. Sedan kommer den riktiga belöningen - resan de får göra med sina kompisar som de dessutom varit med och tjänat ihop till själva, och därför kommer att sätta ännu högre värde på!

.

Texten är en annons från Newbody Family