Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från Profillagret

Mångsidigt material: många användningsområden för gummi

Gummi är ett mångsidigt material med många användningsområden. Många glömmer bort detta multifunktionella material när de planerar en renovering eller inredning av hemmet.

Publicerad: 9 december 2020, 12:44


Detta elastiska material kan underlätta vardagen och även göra hemmet säkrare. Här får du de bästa tipsen om hur du kan använda dig av gummimaterial i hemmet.

Säkerhet

Gummidukar, även kallat för gummimattor, är en produkt med många möjligheter. De fungerar som halkskydd och gör därför ditt hem säkrare. Detta är särskilt viktigt i badrum och duschutrymmen samt i övriga våtutrymmen. Halkskydd är viktigt i samtliga hem, men framför allt hos äldre människor som löper större risk att halka och skada sig. Om det finns barn i hemmet kan dessa även användas på hårda och hala golv för att minimera risken för halkskador. Gummimattor kan även användas i skåp, lådor och hyllor där du inte vill att föremålen ska glida runt. Det är viktigt att välja rätt tjocklek och material för ditt ändamål. Hos Profillagret.se finns ett stort utbud av gummidukar i olika tjocklekar samt en stor mängd andra produkter. Här finner du mer information om vilket gummi du bör använda för just dina ändamål. Bland annat rekommenderar Profillagret att du använder deras EPDM gummi om produkter ska användas utomhus och utsättas för sol, vind och andra slitsamma väderförhållanden. Om du behöver en oljebeständig gummiduk som skyddar mot kemikalier, lösningsmedel och bensin är nitrilgummi det bästa valet.

Skydd

Gummiduken är en multifunktionell produkt och kan även användas för att täcka hela golvet och fungera som ett golvskydd. Det finns även gummigolv som passar dig som vill ha ett mycket slitstarkt golv. Detta kan exempelvis vara bra i hemmagymmet eller i barnrummet. Gummi är ett mycket slitstarkt material och tål även kemikalier och oljor i en måttlig koncentration. Därför kan gummiduken användas för att skydda golvet vid renovering eller flytt.

Tätning

Gummidukar kan även användas för tätning. Det finns även en stor mängd andra gummiprodukter som lämpar sig för tätning, bland annat cellgummi som är en prisvärd tätningslist. Den är tillverkad av EPDM gummi vilket gör den flexibel. Den kan användas i dörrar och fönster såväl som fyllning i sprickor. Den kan användas på många olika slags ytor och material och är även vädertålig. Glasband är en annan gummilist som passar bra för tätning. Det är den list som håller fast fönsterrutan och gör så att vatten och luft inte kommer in genom fönstret. Dessa smarta glasband behöver knappt något underhåll.

.

Texten är en annons från Profillagret