Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från billigel.net

Så får du mera pengar över i plånboken varje månad

Våren är äntligen här och sommaren väntar runt hörnet med allt vad detta innebär. Vi är många som verkligen har gått och längtat efter att kunna börja leva upp på allvar igen och få njuta av allt det underbara som vårt vackra land har att erbjuda.

Publicerad: 4 juni 2021, 08:02


Även om mycket av det Sverige har att kunna erbjuda är helt och hållet gratis så går det såklart inte att komma ifrån att det mesta ändå kostar pengar. Alla behöver vi ha råd till livets mest nödvändiga och till att betala mindre roliga räkningar som hyra för sitt boende och för eventuella lån som man kan tänkas ha, för att enbart nämna några få vanliga kostnader i en privatekonomi. Med detta sagt så är det också betydligt roligare att ha slantar över i plånboken till att njuta av goda sommarluncher och trevliga upplevelser än vad är att enbart har råd till sina räkningar.

Det finns en rad saker att kunna se över när man både vill kunna spara pengar- och även vill öka hushållets inkomster. En bra start för att kunna spara pengar är att börja med att hitta ett elbolag som kan leverera billig el till ditt hushåll. Detta kan för många låta som något som kanske inte kommer att göra någon stor marginell skillnad men där faktum är att det här finns en hel del tusenlappar att kunna spara enbart genom att man väljer ett billigare elbolag.

Att vi svenskar lånar allt mera pengar är också ett välkänt faktum, inte så sällan så kan vi ha flera dyra lån och krediter hos flera olika långivare. Att försöka samla sina lån hos en enda långivare kan många gånger göra att tusenlappar också kan sparas.

Att se över sina kostnader för sina nödvändiga försäkringar och bredbandsbolag kan också göra skillnad när man lever med en budget med små marginaler. Att åka kommunalt, cykla eller att gå till arbetet om man har möjlighet till det gör också att man sparar pengar. När sommaren snart är här så är det också härligt att kunna ta tillfället i akt att träna utomhus och spara pengar genom att man pausar sitt gymkort över de härliga sommarmånaderna.

Se även över hur du kan öka dina inkomster

När man lever med en ansträngd ekonomi så kan det många gånger kännas aningen enklare att spara in pengar på vardagens alla kostnader än vad det kan vara att öka hushållets inkomster. Det kan ändå många gånger finnas bra vägar att gå för att öka sina inkomster och som man inte alla gånger har tänkt på. Detta kan exempelvis vara att hyra ut ett rum i sitt hus eller lägenhet som man inte är i behov av. Att hyra ut garageplats eller vindsutrymme till någon som saknar förvaringsutrymme kan också ge lite extra klirr i kassan.

Det har också blivit populärt bland oss svenskar att hyra ut utrustning som exempelvis släpvagn, gräsklippare, motorsåg m.m. som man inte har användning för just för stunden.

Klassiska sätt att öka sina inkomster är också att ta det där lönesamtalet med chefen för att upplysa om att det är dags för en rejäl löneförhöjning eller att kanske till och med se över möjligheterna med att byta till ett helt nytt jobb med högre lön.

.

Texten är en annons från billigel.net