Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från Blue City

Så här förbereder du dig för livet som frilans

Gigekonomin breder ut sig och allt fler överger det trygga kontorslivet för att erbjuda sina tjänster som konsult eller frilansare. När du gig:a finns det en del saker ska klaffa. Dels ska du kunna anpassa ditt workflow till tjänsten och dels ska tjänstens krav passa din kompetens.

Publicerad: 14 december 2020, 10:30


Dessutom behöver du ett bra hemmakontor samt möjligheten att vara mobil så att du är tillgänglig för dina uppdragsgivare. Vi tipsar om saker du behöver tänka på för att maximera ditt jobbliv.

Bra teknik är A & O
Först och främst behöver du en bra dator. Eller två. Både en stationär dator hemma med en bra skärm och en praktisk laptop. Många föredrar att arbeta med Mac, inte minst de som sysslar med grafik. Tyvärr kostar en ny Mac en del men man kan vända sig till företag som säljer billiga datorer, bland annat kan du kolla här.

Förutom din vanliga mobil kan det vara en bra idé med en surfplatta. Där kan du installera viktiga par så att det blir enkelt att tidsrapportera, eller kanske redigera film. Det är också en god idé att ha med sig en surfplatta till kundmötet så att du enkelt kan visa exempel för de andra på mötet. En mobilskärm är mindre och mer knepig att titta på om man är flera. Ett bra headset är ett måste så att du kan hålla möten på språng. Om du sitter i ett öppet kontorslandskap i några dagar kan det dessutom vara bra med ett par ordentliga hörlurar som stänger ute oljud och låter dig lyssna på inspirerande musik som höjer arbetsmoralen.

Hitta en bra plats att arbeta på
Att arbeta hemifrån passar många men ibland kan det vara skönt att ha ett kontor att gå till, speciellt om man redan är på stan i ett ärende. Vissa företag erbjuder uthyrning av en tillfällig kontorsplats om du bara behöver arbeta där för en dag. Man kan också hyra plats per månad. Om du tycker det verkar krångligt att förbinda dig till något finns det ofta recensioner på nätet som talar om vilket café som är trevligast att arbeta på. Det har också skett en ökning av caféer som är en hybrid mellan fikaställe och kontor. Det är bara att svänga förbi och arbeta några timmar! Kaffet finns tillgängligt och klart.

www.bluecity.se

Texten är en annons från Blue City