Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från investorunner.com

Så investerar du pengar på börsen

Allt fler väljer att börja investera sparade pengar. Att ha pengarna liggandes på ett vanligt sparkonto hos sin vanliga bank ger i stort sett ingen avkastning överhuvudtaget, vilket gör att pengarna heller inte kommer att växa på sikt.

Publicerad: 30 Mars 2021, 07:58


Att investera i en eller olika typer av tillgångar som exempelvis aktier, fonder, guld eller fastigheter är raka motsatsen till ett vanligt bankkonto och där dina pengar med goda investeringar även kommer att öka i värde.

Att bli en duktig investerare är också något som tar tid och kräver även mycket kunskap, tålamod och erfarenhet. När man investerar i en eller flera tillgångar så kan man alltid tänka långsiktigt eller kortsiktigt med sina investeringar men där man även kan välja att göra både och i en kombination med varandra.

När man vill investera pengar så bör man alltid först fundera på inom vilket eller vilka områden man vill investera. Steg två är sedan att börja införskaffa nödvändig kunskap, vilket även kan göras på många olika sätt. Idag så finns det exempelvis mängder av litteratur att läsa inom det breda ämnet men även nischade böcker inom varje enskilt investeringsområde.

Utöver detta så finns även många hjälpsamma klipp att hitta på YouTube och du hittar även många svenska som internationella bloggare och deras sociala medier att kunna följa. Utbudet av fysiska kurser som kurser online blir också allt flera och är även detta en bra källa till nya kunskaper.

Lär dig hur du ska investera rent praktiskt

Ett intresse för affärer, faktiska pengar att investera och god kunskap är alla nödvändiga precis som det även är att vet hur man gör rent praktiskt. Att sköta alla sina köp- och säljaffärer från en trygg och bra handelsplattform är alltid rekommenderat, det finns flera att tillgå och vilken man gillar bäst kan ofta vara en fråga om tycke och smak. Men glöm inte att kolla avgifter som finns på plattformen, såsom courtage.

Förutom att det alltid är tryggt och säkert att göra alla sina affärer på en handelsplattform så får du här ofta en möjlighet att också starta ett gratis demokonto. Ett demokonto fungerar exakt som ett vanligt konto förutom att du inte handlar med riktiga pengar. Detta är det enklaste sättet att lära sig att investera pengar på börsen.

Med ditt demokonto får du helt enkelt lära dig allt om hur du köper och säljer investeringar rent praktiskt utan att du satsar dina egna pengar, när du sedan känner att du vet hur allt går till så går det snabbt och smidigt att göra om kontot till ett konto med riktiga pengar.

Som alltid när det gäller investeringar så rekommenderas det enbart att investera pengar som ens privatekonomi har råd med. Har du en slant sparad och även vill få dina pengar att växa? Ja då är det utan tvekan dags att börja fundera på hur du vill investera dom.

.

Texten är en annons från investorunner.com