Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från hittadittlan.se

Så kan du klara av sommarens alla oförutsedda utgifter

Vi har alla någon gång i livet råkat ut för en eller flera plötsliga utgifter. Mängder av olika hastiga händelser kan leda till att vi behöver betala en eller flera fakturor mer eller mindre omedelbart. Allt från att bilen eller glasögonen går sönder till att man hamnar i en olustig situation att man behöver akut tandvård, är enbart några få exempel på allt som kan inträffa och som kan leda till en tuff ekonomisk situation.

Publicerad: 16 april 2021, 10:52


Statistik som SCB kom med under 2019 (innan coronapandemin bröt ut) visar att en av fem personer i Sverige inte klarar av en plötslig utgift av 12 000 kr. När ny statistik kommer från SCB så småningom så är det att förvänta att dessa siffror kommer att kunna vara än högre.

Det är inte heller alla som har pengar liggandes på banken för dessa plötsliga utgifter och det är inte heller alla som har föräldrar som man kan vända sig till för att be om ett akut lån. För många så blir alternativet att låna pengar för att lösa den akuta och tillfälliga situationen som har uppstått.

Jämför lån och spara pengar

Oavsett om det är en hastig- eller en planerad utgift som resulterat i att man funderar på att låna pengar så finns det som alltid flera viktiga saker att först ta i beaktande. Till att börja med så behöver man vara säker på att man har en ekonomi som klarar av den extra utgift som ett eventuellt lån innebär.

En budget över hushållets intäkter och utgifter ger dig som funderar på att ansöka om ett lån en bra överblick om din ekonomi klarar av ett eventuellt lån. Du behöver helt enkelt vara övertygad om att du månadsvis klarar av att delbetala lånet tills dess att detta är helt återbetalt.

Utöver detta så behöver du även veta om hur mycket pengar som du faktiskt också behöver låna. När du väl har tagit reda på allt detta så är det sedan dags att börja att jämföra långivare på marknaden via Hittadittlån.se för att du ska kunna hitta ett så billigt och fördelaktigt lån som det bara är möjligt.

Se alltid över långivarnas effektiva räntekostnader, vilket innebär den vanliga nominella räntan och eventuella övriga administrativa kostnader som lånet kan tänkas ha. Vanliga administrativa kostnader kan vara startkostnad (vilket är en engångsavgift i samband med att lånet tas) och även löpande avi- eller fakturaavgifter.

Se också alltid över långivarens övriga villkor och krav för lånet så att du vet om att du dels uppfyller långivarens krav, dels att lånets övriga villkor är acceptabla för dig och din privatekonomi. 

.

Texten är en annons från hittadittlan.se