Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från Sängarguide

Så sover du bättre under natten

Sömn är en så otroligt viktig del för att vi ska fungera i vardagen och som människor. Därför bör du lägga stor vikt vid att få en god natts sömn. En stor del av detta börjar med sovrummet. Det måste vara en plats där vi känner trygghet, ro och harmoni.

Publicerad: 8 december 2020, 14:22


Undvik starka färger och mönster till förmån för neutrala och ljusa nyanser. Vitt och ljusgrått är en utmärkt färgskala i ett sovrum. Det är också otroligt viktigt att ha en bra säng som är anpassad efter din kropp och sovstil. Var inte rädd för att lägga ut lite extra pengar på detta utan se det som en livsviktig investering.

Välj en säng som är anpassad efter dig

En god natt sömn börjar och slutar med en bra säng. Det är viktigt att du har en madrass som är anpassad efter din tyngd och sovställning. Är ni två som ska sova i en dubbelsäng kan ni behöva två olika madrasser. Därför rekommenderar vi att du tar hjälp av en butik som specialiserar sig på sängar när det är dags för ett nytt köp. En bra kontinentalsäng är både snygg, hållbar och stor nog för en bekväm nattsömn. Med rätt madrass kommer du sova som en dröm hela natten lång.

Innan du besöker en sängbutik kan du kika på en Sängarguide på nätet. På så sätt får du en bra överblick av vilka sängar som finns på marknaden och vad som kan passa dig som person. Här får du även en bra överblick av olika prisklasser.

Tänk på detaljerna

Ett sovrum måste kännas hemtrevligt och personligt. Undvik kala vägar och sätt upp fina tavlor som säger mycket om dig som person. Även här skulle vi rekommendera att hålla sig borta från alltför skrikiga färger och istället satsa på varma toner. Du kan även ha några fina fotografier på nära och kära vid sängbordet eller på en byrå. Ett tredje tips är att sätta ut lite vackra och gröna växter på strategiska platser i rummet. Några exempel på växter som rekommenderas till just sovrummet är Svärmorstunga, Guldpalm och Aloe Vera. Växter förbättrar luften i ett rum vilket i sin tur får dig att sova bättre.

Lägg ner telefonen och undvik TV i sovrummet

Tillhör du en av dem som kollar telefonen innan du lägger dig eller kollar på TV i sovrummet? Om du vill få en god natts sömn bör du sluta med detta genast. Det ljus som framförallt mobilskärmen avger påminner i högsta grad om dagsljus. Kroppen kommer alltså få svårare att slappna av och ställa om. Dessutom kan du komma i tankar om sådant som borde vänta till imorgon, Tro oss, det finns ingenting på din mobil som inte kan vänta tills dagen efter.

Tänk på belysningen

Som en liten fortsättningen på detta vill vi även påpeka vikten av rätt belysning. Innan du ska lägga dig bör du ha en dämpad belysning som ger en mysig känsla. Ett enkelt knep är att installera en dimmer som du kan styra från sängen.

.

Texten är en annons från Sängarguide