Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Baltic LEI

Spara tid och pengar vid LEI-förnyelse, din LEI kan nu bli förnyad automatiskt

Legal Entity Identifier, även känd som LEI-kod är ett unikt globalt identifieringsnummer för företag och används för att identifiera motparter på finansmarknaden. De företag i Sverige som handlar med bl.a. värdepapper måste erhålla en giltig LEI-kod sedan 3 januari 2018. LEI kan endast registreras för ett år och måste förnyas årligen för fortsatt handel med börsnoterade värdepapper. Regelbunden uppdatering av företagsuppgifter vid förnyelse är nödvändig för att uppgifter om företag är korrekta och uppdaterade i GLEIF databas.

Publicerad: 17 mars 2021, 13:57


Sverige LEI som officiell LEI-kod registreringsagent i Sverige har börjat erbjuda LEI-förnyelsepaket som möjliggör kunder att förnya sin LEI automatiskt i upp till 5 år framåt. Det betyder att du inte behöver slösa tid på förnyelseprocessen varje år och agenten gör den årliga förnyelsen åt dig. Förnyelse sker vanligtvis 30 dagar innan utgångsdatumet av LEI och uppdateringen kan övervakas direkt på Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF) webbplats.

Den nämnda förnyelsetjänsten är tillgänglig för alla företag som har LEI oavsett vilken tjänsteleverantör som användes för den första LEI registreringen. I vissa fall kan dock LEI-överföring behövas före förnyelsen vilket är kostnadsfritt och tar 3–5 arbetsdagar för att slutföra. För att klargöra så kan LEI nummer flyttas från en tjänsteleverantör till en annan likaså med flytt av mobilnummer från en operatör till en annan. GLEIF fungerar som registrator för alla LEI, byte av en tjänsteleverantör till en annan påverkar inte användbarheten av LEI på något sätt och LEI nummer som du har förblir detsamma. Du behöver inte informera din mäklare, bank eller annan part om byte av tjänsteleverantör.

SverigeLEI är ansluten med mer än 15 företagsregister globalt så vi får uppdaterade företagsuppgifter direkt från lokala företagsregister för mer än 90% av LEI i Europa. Överföring av företagsuppgifter direkt från företagsregister är ett bekvämt och säkert sätt att uppdatera sina företagsuppgifter i GLEIF databas. Dessutom ger fleråriga LEI-förnyelsepaket rabatt på upp till 25% för de årliga LEI-förnyelseavgifter vilket gör det till en ny populär lösning för det framtida digitala samhället.  

SverigeLEI varumärke tillhör Baltic LEI, ett internationellt regtech företag med huvudkontor i Tallinn, Estland. Företaget agerar som officiell LEI registreringsagent och hanterar +25 000 LEI globalt i mer än 15 länder, inklusive Norge, Danmark, Finland.

www.sverigelei.se

Texten är en annons från Baltic LEI