Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från HairLust

Stark trend för tuggbara vitaminer

Allt fler köper “tuggisar” för att stärka håret.

Publicerad: 8 december 2020, 14:29


Det är en tydlig trend att allt fler svenskar väljer vitamintillskott I sin vardag. Brist på sol och oro över om man äter riktigt är en del av orsaken, men det handlar också om att allt fler hoppas kunna få en starkare kropp genom rätt tillsatser, speciellt med tanke på hår, naglar och   

Just nu svämmar marknaden över av godisliknande söta björnar och andra färgglada geléklumpar i form av vitamintuggisar. I Norden går skandinaviska företaget HairLust fram som marknadsledande på området tuggbara vitaminer för håret. De erbjuder veganska “tuggisar” som är närproducerade i Danmark och ekologiskt framtagna. 

Faktiskt hela 60% av Sveriges befolkning kosttillskott. Men funkar kosttillskott för hår då? Ja, enligt en test på 120 kvinnor i åldern 18–60 gjord av Dovepress så fungerar hårvitaminer både för att förbättra den allmänna hårkvaliteten och för att förhindra hårbortfall. 87% av deltagarna upplevde minskat håravfall, och därutöver upplevde även 70% en förbättrad hårkvalitet den innan. Du kan läsa mer om undersökningen av hur bra hårvitaminer fungerar här. 

Vad i hårvitaminer kan hjälpa ditt hår? 

Vitaminer har ju vetenskapligt bevisats påverka en mängd processer I kroppen, även om det är omstritt hur mycket av intaget vi behöver ta in extra utöver det vi får av mat och att tillbringa tid ute I solsken. 

C-vitamin har bevisats styrka vårt immunförsvar, och hjälpa till med att förebygga exempelvis förkylning och andra säsongs-sjukdomar. Och det är också C-vitamin som hjälper kroppen att producera kollagen, ett ord du ofta läser på schampoflaskan, eftersom det är en viktig proteinkälla för bland annat friska hårstrån.  

B-vitaminer påverkar kroppens cellförnyelse. För att vår hud och hår ska kunna förändra sig och växa, behövs det hela tiden att nya celler kan växa fram och därför är flera B-vitaminer intressanta I hårvitaminer.En av de viktigaste och mest använda vitaminerna för håret är biotin, som ingår i serien av B-vitaminer. Biotin bidrar till normal ämnesomsättning och för att bibehålla ett normalt hår. 

Dessutom innehåller hårvitaminerna Zink, Niacin och B12 samt andra hår- och hudfrämjande vitaminer. 

Se upp med extra socker och gelatin 

Allt eftersom det blivit vanligare och vanligare att även vuxna människor väljer tuggtabletter när de ska konsumera vitaminer, så är det också lika viktigt för dig som för ditt barn att du läser vad som står på innehållsförteckningen. Om du exempelvis är vegan så ska du alltid dubbelkolla om det på förpackningen står att det innehåller gelatin.  

Det är också viktigt att se upp så att du inte får I dig dolt socker. Vitaminer äter vi för hälsan, inte för sockerbehovet, men trots det innehållet de flesta av tuggvitaminerna tillsatt socker. Faktiskt är Hairlust det enda sockerfria alternativet på marknaden I Norden idag. 

Både kosttillskotten från HairLust och hårvårdsprodukterna har utvecklats med särskilt fokus på innovation och nordiska värderingar.  De använder naturliga ingredienser om möjligt och de flesta av produkterna är därför både certifierat ekologiska och veganska.   

Kort om Hairlust 

Företaget HairLust  skapades 2017 av två unga danskar. Idag är det marknadsledande skandinaviska varumärke dedikerat till att förbättra och bibehålla den naturliga skönheten. Genom att fokusera på att skapa naturliga produkter för både inre och yttre hårvård tar de upp kampen mot tabun som tunt hår och håravfall. Thehairlust.se är inte bara det enda nordiska varumärket som erbjuder sockerfria tuggvitaminer, de är också de enda specialiserat sig på en kombination av både intern och extern hårvård.   

.

Texten är en annons från HairLust