Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från Loanscouter

Tack vare spartips och lån kan du som småföretagare överleva krisen

Småföretagare som försöker uthärda coronaviruspandemin kommer att drabbas av ett ekonomiskt slag som kommer ta hårt på många. Många småföretag har avskalats och tillfälligt stängts när konsumenter stannar hemma för att hindra spridning av det smittsamma viruset. Utan inkommande pengar kommer många småföretag, särskilt restauranger och butiker, behöva skära ned på personal eller stänga av för gott. Vad ska du som småföretagare göra för att hålla ekonomin igång, och hur ska du gå tillväga? Läs mer och ta del av tipsen här nedan.

Publicerad: 25 Maj 2020, 12:50


Det kan vara en god idé att ta ett lån nu om du vet att ditt företag kan klara sig i ytterligare några månader utan en extra inkomst. Som tur är har Sverige inte stängt ned, så de flesta företag kan fortfarande ha öppet, och då krävs det som sagt bara ett litet extra tillskott av pengar. Utforska vilket lån som passar dig och företaget bäst, och leta såklart efter det billigaste.

Det finns ingen anledning till att skämmas över att man tar ett lån i dessa tider, och hellre att du hittar ett litet lån med billig ränta och schyssta villkor så att du kan hålla dig och företaget körande i en längre tid framöver.

Be om hjälp av konsumenter/vänner/familj/sociala medier

Många konsumenter är medvetna om att småföretagen lider idag och vill gärna hjälpa till. Erbjud dem att köpa presentkort till ni öppnar igen, eller skapa helt enkelt en insamling där folk kan skänka ett litet belopp så att ni kan hålla ekonomin rullande tills allt blir som normalt igen. Glöm inte att hjälpa andra småföretag samtidigt som du ber om hjälp till ditt.

Få inte panik, ta hand om dig själv och företaget. Viktigast av allt, håll dig lugn!

Detta kan vara svårt, speciellt när pengar tar slut, men kom ihåg att ta hand om dig själv på ett sätt som fungerar för dig. Ät bra och motionera, det kommer att hjälpa dig att hålla dig lugn, vilket som i sin tur också kommer att leda till lugn personal och ett hälsosamt tankesätt. Om du möter några svåra beslut, ta dig tid att balansera dig själv och ditt sinne innan du tar några drastiska beslut. Ibland hjälper det att ta ett steg tillbaka, ta ett djupt andetag och tänka positivt.

Trots att framtiden ser mörk ut just nu så blir saker och ting bättre. Be om känslomässigt stöd där du kan och när du behöver det, och var inte rädd för att be om ekonomiskt stöd heller. Som nämnt är det just sådana här situationer där lån faktiskt är bra och behövs, och tveka inte på ett lån om det skulle hjälpa ditt företag ur en knipa.

Läs mer här

Artikeln är producerad i samarbete med Loanscouter och ej en artikel av Resumé