Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Innehåll från aktivmiljo.se

Två finfina internetplatser

Jag snubblade in på en artikel i en tidning jag inte sett på ett tag, en webbtidning som heter Resume.se. Jag letade efter någonting och kom dit av en slump, och jag blev förtjust! Det är en tidning som skriver om svensk affärsmarknad, vad som händer och varför, i den svenska affärsvärlden.

Publicerad: 2 Mars 2021, 14:08


Det är i alla fall min upplevelse av den. Det jag gillade var att den var så tydlig! Det är tydliga menyer för olika grupperingar av nyheter, och jag fick också uppfattningen att tidningen tar någon form av samhällsansvar, ställer frågor om barnarbete till exempel. Mycket nyheter/information av en typ jag inte sett på länge. Om hur McDonalds hamburgare får ny förpackning, precis då Burger King profilerat om sig och går ut med nytt utseende. Det hade jag ingen aning om. Hamburgare är inte min favoriträtt men förr eller senare skulle jag säkerligen se att de bytt förpackning.

De har också ett utbud av kurser, som de kallar Resumé Akademi, så jag råkade anmäla mig på en kurs som verkade så himla intressant helt plötsligt. Det ska man göra via sitt företag, tänk på det, om du också blir intresserad. Massor av spännande kurser faktiskt. Magasinet finns som fysisk tidning också. Jag inser att jag tidigare i livet prenumererat på den. Eller i alla fall köpt några nummer.

En annan sökning jag gjorde tog mig till en webb-affär för ergonomiska kontorsmöbler: Ergonomiska kontorsstolar, kolla in den! Det gör ju en så enorm skillnad för kroppen om man har en vettig kontorsinredning! Även om det är som just nu att man får jobba hemifrån så borde man kosta på sig en ergonomisk stol åtminstone, för att spara axlar och rygg. Det lönar sig alla gånger. Jag hade problem med mina axlar redan i 30-årsåldern. Då fick jag faktiskt hjälp av företaget som anställt mig att få höj- och sänkbart bord och en så kallad mouse-trapper. En platta som man använder som mus i stället för den traditionella musen. Efter några veckor blev axlarna bättre så jag fortsatte att använda både stolen och plattan i flera år och blev av med problemet i axlarna fast jag inte trott att det kunde ske.

Efter den erfarenheten så jobbade mitt företag kontinuerligt med ergonomer som gick runt i kontorslandskapet och säkrade arbetsställningar för sina anställda. En gång per år har jag för mig, att en ergonom kom. Hade någon ett problem i kroppen, ja men ring efter en ergonom så får hen kika på din arbetsplats. Vad hände med det, undrar jag? Den funktionen försvann någonstans. Kanske finns via facket nu för tiden? Kanske bedöms det vara lyx med en ergonom? Allt rutinarbete ska försvinna så man har kanske räknat bort behovet av en ergonom på kontoret på grund av det. Som att mindre rutiner skulle ge mindre slitskador i form av musarm och liknande? Den utredningen skulle jag vilja se! Visst, ett roligare och mer omväxlande jobb ger mer energi men nog tror jag att man kan stå eller sitta fel under lång tid och dra på sig skador ifall möblemanget inte är ergonomisk även nu för tiden. Eller?

aktivmiljo.se

Texten är en annons från aktivmiljo.se