torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Youtube och Resumé

Vad är en bra historia? Här kan du se Creative Talks

I Resumés och Youtubes "Creative Talks" ger en rad spännande gäster sin syn på vad som är en intressant berättelse, och hur man bäst når ut med sitt budskap.

Publicerad: 1 februari 2023, 12:57


Resumés chefredaktör Yasmine Winberg tillsammans med journalisten Jan Gradvall.

Creative Talks, som presenteras av Resumé och Youtube, är ett program som utforskar kreativitet och storytelling i en föränderlig medievärld. I programmet intervjuas personer från hela världen och man fördjupar sig i kreatörens kanske viktigaste verktyg – historieberättandet – och hur historier berör, bygger varumärken och tar sig uttryck i olika medieslag.

– En historia som bara är lite spännande räcker inte längre, vi behöver den mycket spännande historien. Ovanliga saker är inte längre ovanliga. Vi behöver de ännu mer ovanliga sakerna. Det finns forskning som visar att det inte räcker med att något är intressant längre, det måste vara riktigt intressant, säger Jonah Berger, Marketing Professor på The Wharton School, som medverkar i senaste programmet.

Se hela programmet på Youtube!

Den 2 februari medverkade: 

Jonah Berger, författare och marknadsföringprofessor, Wharton School University of Pennsylvania
Jonah är expert på förändring, socialt inflytande, konsumentbeteende och hur produkter, idéer och beteenden slår igenom. Hans böcker “Contagious”, “Invisible Influence” och “The Catalyst: How to Change Anyone’s Mind” har sålts i över 1 miljon exemplar. Jonahs har varit rådgivare till Apple, Google, Nike, Amazon, GE, 3M och The Gates Foundation och hans arbete syns i The New York Times, Wall Street Journal och Harvard Business Review.

David "Shingy" Shing, futurist, entreprenör och kreatör
David är entreprenör och digital profet, känd för sin performativa persona och en multidimensionell kreativitet som specialiserar sig på att ge kunder råd om effektiva och hållbara metoder för att optimera varumärkesvärdet i det digitala landskapet. Han utbildar stora varumärken om möjligheter inom digitala, sociala och mobila teknologier.

Ben Jones, Creative Director, Google
Ben är kreativ chef för Creative Works, ett team inom Google som studerar 5 miljarder timmar av videor som laddas upp på YouTube varje dag. Syftet är att ta reda på vad som får oss att trycka eller inte trycka på SKIP-knappen, i huvudsak avkodar de vad som lockar och håller uppmärksamheten hos sina 30 miljoner besökare.

Amanda Kernell, regissör och manusförfattare
Amanda har gjort flera prisbelönta kortfilmer som manusförfattare och regissör, bland annat Sameblod, Northern Great Mountain och Charter. För sitt arbete med Sameblod fick hon Svenska FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter och Dagens Nyheters kulturpris 2018.

Frank Hollingworth, creative director och grundare, King
Frank har grundat flera reklambyråer, bland annat King där han idag är creative director. Han är upphovsmakare till ICA-såpan, medlem i Platinaakademin och har vunnit flertalet Guldägg, Silverägg och internationella priser.

Jan Gradvall, journalist
Jan skriver för Dagens industri och Expressen Kultur, medverkar regelbundet i TV4 och blev utsedd till Årets Journalist av Sveriges Tidskrifter 2001 och fick Publicistklubbens Stora Pris 2013. Tillsammans med futurologen Magnus Lindkvist driver han podden Gradvall + Magnus och förra året släppte de boken Kreativ Friktion - en handbok i nytänkande.

Trevor Robinson, OBE, creative director och grundare, Quiet Storm
Trevor är grundare av reklambyrån Quiet Storm och har varit ordförande för IPA:s forum för mångfald, där skapade han initiativet "Create Not Hate" som han tilldelades en OBE Order of the British Empire 2009.

www.resume.se

Texten är en annons från Youtube och Resumé