Dela sidan:

Bak
om det nu nedlagda nyhetsbrevet fanns produktionsbolaget Jarowskij och frilansjournalisterna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. Efter nyhetsbrevet har Wikingsson och Hammar gjort det omdebatterade humorprogrammet Ursäkta röran i TV4.Nu är det dags för tv igen. I ett betydligt mindre format än TV4. För att en förening ska få sända i Öppna kanalen krävs det att man betalar i 7 000 kronor i årsavgift. Och studiohyran går lös på 200 spänn i timmen. Och detta har "Föreningen mot de kommersiella krafterna i medierna" gjort.Fredrik Wikingsson tycker att det är förvånande att inte fler använder Öppna kanalen som mediekanal.Öppna dagar blir en talkshow som spelas in i Medborgarhusets studio ett dygn innan den sänds. Programledare blir Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. Övriga medverkande: Martin Persson kommer att vara programledarnas sidekick med karaktären Mikael Ronander.Producent blir Stockholm-Köpenhamns Henrik Bastin. Programmets flygande reportern blir Adel Bascar som till vardags jobbar på Öppna kanalen. Projektets informationschef blir Daniel Bergsten från byrån Narva. Teknikansvariga blir "Gymnasietjejerna" - Jennie, Therése. Elisabet, Jenny och Karin, som alla går alla sista året på mediegymnasiet i Nacka Strand. Även "Trananbrödet" kommer att medverka som krönikör. I vanliga fall finns brödet i brödkorgar på restaurang Tranan.Webbansvariga blir den prisbelönta duon David Sundin och Ted Persson.Öppna dagar är tänkt att bli en seriös talkshow som fokuserar på stora och små problem i reklam- och mediestockholm.Drömgäst är musikkritikern Andres Lokko. Eller "hon den där långa blonda lite mystiska tjejen på presstopp på Kungsgatan".Trots den något begränsade distributionen hoppas Fredrik Wikingsson på många tittare.- Vi går ju inte emot TV4:s 24 men vår ambition är ändå att bli större än 24, säger Fredrik Wikingsson.Samma dag som Öppna dagar sänds kommer Jörgen & Jonny skicka ut sitt veckobrev till de ungefär 5 000 gamla prenumeranterna. Dessa kommer sedan att få registrera sig på en ny sajt för att drabbas av utskicken även i fortsättningen.Filip Hammar har under telefonintervjun med Fredrik Wikingsson hojtat ganska mycket i bakgrunden.Förmodligen säger han något i stil med:- Mediestockholm har blivit förslappat när brevet var nedlagt. Vi vill strama upp det hela lite.Fotnot: Intresserad? www.oppnadagar.tv


Dela sidan: