Dela sidan:

sent som i mars klubbade SVT:s styrelse den nya organisationen. Genrecheferna är en del av det beslutet. De sex personer som fått förtroendet att bli genrechefer är: Stefan Baron, underhållningschef, Gunnar Carlsson, dramachef, Johanna Frelin, barnchef, Karin af Klintberg, faktachef, Johan Lindén, samhällschef och Ozan Sunar, kulturchef.Bara Ozan Sunar har rekryterats från en tjänst utanför SVT. Han kommer närmast från jobbet som teaterchef på Södra Teatern i Stockholm. Resumé har utan framgång sökt SVT:s programdirektör Leif Jakobsson. Han kommenterar dock utnämningarna så här i ett pressmeddelande.- Nu har vi lagt grunden till att öka det kreativa programarbetet inom SVT. Vi har fått verklig spetskompetens inom respektive genre, människor som kommer att driva en mycket aktiv och nyorienterande programutveckling. Deras uppdrag är att tillsammans med mig initiera programproduktionen samt arbeta med kvalitetsuppföljning.


Dela sidan: