Dela sidan:

And
ers Knave lämnade Kanal 5 i samband med att kanalen började sända Big Brother första säsongen. Närmast arbetade han som affärsområdeschef på produktionsbolaget 2Entertain. Men nu är han tillbaka i tv-branschen. Han tillträder tjänsten som programchef på TV4 Plus i september.- Det är klart att det en jätteutmaning att komma tillbaka till TV4. Jag tycker att de som jobbat med TV4 Plus har gjort ett strongt jobb så här långt, säger Anders Knave.Anders Knave vill inte berätta om några konkreta planer för TV4 Plus. Han säger att han gillar blandningen av sport- och fritidsprogram som kanalen har idag.- Det är klart att på sikt kommer kanalen att innehålla lite mer traditionella underhållningsprogram och då kan jag dra nytta av mina kunskaper från Kanal 5.Vilket är det bästa tv-programmet i Sverige i höst?- För mig personligen kommer "Fortet" att bli spännande att följa, men det kanske beror på att jag varit med under tidigare produktioner av programmet. Sedan kommer del två av "24" bli spännnande. På TV4 Plus ska det bli intressant och följa "Sambo", ett lite yngre inredningsprogram.Är det verkligen bara TV4 som gör bra program?- Nej, SVT är duktiga. Jag gillar "Värsta språket" och har en viss behållning av "Robinson".Knave kommer till TV4 Plus i en tid av förändring. TV4 meddelar att man lyfter TV4 Plus ur affärsområdet "Nya Kanaler" och integrerar kanalen med TV4:s ordinarie programverksamhet.Det innebär att Eva Swartz blir ansvarig för kanalen. Tidigare chefen Thomas Brühl ska arbeta mer med nya konceptet Meditv, men fortsätter som affärsområdeschef för Nya Kanaler för att arbeta med utveckling av digitala applikationer för TV4.- TV4 plus har utvecklats snabbare än vi kunnat räkna med och därför är det nu rätt tid att integrera den i TV4:s ordinarie programverksamhet och att satsa vidare på ytterligare nya kanaler, säger Jan Scherman, vd TV4.


Dela sidan: