Dela sidan:

- TV4 har jobbat med att föryngra Äntligen Hemma, medan tidningen har stått kvar. Därför har vi nu gemensamt med LRF Media beslutat att tidningens sista nummer kommer i december, säger TV4:s informationsdirektör Göran Ellung.

När Äntligen Hemma kom ut med sitt första nummer var det hett att bredda tv-program med en tidning. Ett annat exempel var Silikon som under ett tag fanns både som tidning och program på TV3.Men när programmet lades ner gick tidningen snabbt samma väg.

Äntligen Hemma, som är ett av TV4:s populäraste tv-program kommer dock att fortsätta efter att tidningen läggs ner.- Oja, säger Ellung.

- TV4 har sökt yngre målgrupper och programmet siktar nu mot 25-åringar. Samtidigt har vi behövt en äldre målgrupp för att göra tidningen till en bra affär, säger Håkan Fredlund, vd på LRF Media.

Om LRF Media kommer att starta en ny inredningstidning för att fylla upp efter Äntligen Hemma är oklart.- Vi har alltid en massa planer. Vad som händer framöver får vi se.

LRF Medias ledning presenterade igår en organisationsförändring. Tanken är att varje tidning ska ha en mindre organisation, samtidigt som alla reportrar ska samlas på en central desk. Enligt uppgifter till Resumé har förslaget lett till hård intern kritik.- Det vi presenterade för facket är bara preliminärt. Nu ska förslaget diskuteras.

Enligt Håkan Fredlund kommer varken nedläggningen av Äntligen Hemma eller omorganisationen att resultera i några uppsägningar.Dela sidan: