Dela sidan:

Tobias Bringholm, som är vd för produktionsbolaget Metronome Film och Tv, blir programdirektör på TV4 efter Eva Swartz som slutade tidigare i vintras.

Bringholm startade produktionsbolaget Meter 1990. Meter har genom åren stått för en rad framgångsrika produktioner som Jeopardy, Äntligen hemma och När och Fjärran. Han har jobbat som tv-producent sedan 80-talet.

- För mig är det ett stort steg och en stor utmaning att få utveckla och påverka programutbudet för en stor tv-koncern. TV4 är det naturliga valet eftersom kanalen har en unik position. Ingen annan kommersiell tv-kanal har samma bredd och djup i utbudet och närhet och relation till tittaren som TV4. Nyheter, dokumentärer, sport, drama och familjeunderhållning är områden som skiljer ut kanalen gentemot konkurrenterna och är därmed viktiga områden att utveckla och förbättra, säger den nyutnämnde programdirektören Tobias Bringholm i ett pressmeddelande.

TV4:s vd Jan Scherman är nöjd med rekryteringen:- Tobias Bringholm är en av tv-branschens mest erfarna producenter och affärsutvecklare. Han har en unik kompetens från flera av de områden som TV4 verkar inom och han har stor kunskap om det breda tv-utbud som TV4 står för. Tobias är en garant för att TV4 ska kunna fortsätta att utveckla bredd och mångfald inom kommersiell televison, säger han.

Metronome är det produktionbolag som TV4 beställt mest program av. Metronome-koncernen, som består av 19 produktionsbolag, har en omsättning på 900 mkr och producerar även långfilm och reklamfilm.

- TV4:s fortsatta satsning på nya kanaler, nordiska samarbeten och förlängning av programmen mellan kanalerna och tv4.se innebär att det behövs en person som kan verka inom alla dessa områden. Tobias Bringholms gedigna erfarenhet ger TV4 viktig kompetens för att möta den förändring som kommer av digitaliseringen och den därmed ökande konkurrensen inom kommersiell television, säger Jan Scherman.Dela sidan: