Dela sidan:

- Med en pappa som är skeppsmäklare kan man inte vara arbetarklass, sa Marita Ulvskog på dagens presskonferens.

Nu har alltså Ebba von Sydows uttalande blivit politiskt villebråd.

- Jag fick frågan flera gånger i radion och svarade att jag tycker att hela "klass"-begreppet känns omodernt. Men om jag måste placera mig i ett fack så får det bli arbetarklassen då, eftersom både jag och mina föräldrar alltid har arbetat stenhårt , säger Ebba von Sydow i en kommentar till utspelet.

Marita Ulvskog var noga med på att trycka på vikten av att begreppet arbetarklass inte bara får en retorisk innebörd.

- Om alla som har ett jobb är arbetarklass då har man glömt bort underklassen. Det kan vara en lek med ord men vi kan inte öka skillnaderna i det här landet genom att skapa en ny underklass för alla de som är arbetslösa eller långtidssjukskrivna, sa Marita Ulvskog.Dela sidan: