Dela sidan:

/>
Socialdemokraternas pr-strateger lämnade inget åt slumpen. Inledningsmusiker som värmde upp publiken var Pugh Rogefeldt. Almedalens enda riktiga musikerstjärna. Däremot var det mangrann uppslutning när Marita Ulvskog gjorde sin Almedalsdebut. Men när inledningstalaren, Gotlands kommunalråd, Åke Svensson frågade hur många som var från Gotland räckte endast två personer upp handen. Framför scenen satt upptill 75 kampanjklädda s-anställda som applåderade enligt strategernas beställning.

Utspelet mot Expressens Ebba von Sydow som Resumé kunde avslöja igår togs inte emot väl. Ulvskog höll en teoretisk diskussion om underklassen och von Sydows uttalande om att Sverige riskerar att få en ny underklass. Av journalister på plats ansågs det vara det enda man kunde hänga upp talet på.När Ulvskogs tal var slut kom en kvinna med ett litet barn i handen upp och lämnade blommor. Det var pr-finalen på talet.

Efter talet höll socialdemokraterna en journalistmiddag för upp till 60 personer.- Det brukar alltid bli väldigt roliga tillställningar, sa Ulvskog i sitt välkomsttal.