Dela sidan:

- Vi har under en tiod sökt en långsiktig lösning för ledningen av ZTV och TV3. När nu Hasse tackar ja till uppdraget känner jag att det blir en bra lösning. Han har dessutom varit ordförande för kanalerna sedan april i fjol, säger Anders Nilsson som nu avgår som vd.

Hasse Breitholz tycker att det ska bli spännande att jobba mer "hands-on" i verksamheten.- Nu ska jag tackla de dagliga frågorna. Det blire viktigt att få alla att acceptera förändringarna och få laget att springa åt samma håll.Vad som kommer att ske mer konkret är för tidigt att svara på.- Jag har haft jobbet i 45 minuter. Vi har tillsatt en ny programchef, vilket ska ge extra kraft till kanalen. Och så har vi en ny vd. Det kan räcka för en måndag förmiddag.

Anders Knave berättar för Resumé att han bestämde sig för att ta det nya jobbet för en vecka sedan.- Egentligen är det ganska odramatiskt. Att vara innehållsansvarig för TV3 och ZTV är helt enkelt ett bättre jobb än det jag hade på TV4. Jag får nu ett större ansvar över helheten. Det känns som en härlig utmaning, säger Knave som betonar att det inte finns någon schism mellan honom TV4.

Knave hoppas att kunna börja sitt nya jobb "någon gång i september". Enligt vad Resumé erfar har Knave ingen konkurrensklausul med Fyran. Detta gör denna snabba övergången möjlig.

Nuvarande operativ chef för de båda kanalerna, Calle Jansson, blir istället chef för affärsområdet Modern Studios, där bland annat produktionsbolaget Strix ingår. - Calle hade ett önskemål om att få jobba mer kreativt. Det kommer han få göra nu. Samtidigt kommer Hasse att lägga sin mesta tid på TV3 och ZTV framöver, säger Anders Nilsson.Camilla Clarke som varit programchef på de båda kanalerna blir nu åter planeringschef.

Anders Knave har tidigare även varit programchef på Kanal 5. Anders Nilsson som lämnar över vd stolarna till Hasse Breitholz. Han kvarstår dock som vd för MTG Sverige.

Ny programchef på TV4 efter Anders Knave blir Åsa Sjöberg. - Det här är tv-branschens roligaste och kanske tuffaste jobb. Jag vill fortsätta att ge tittarna spets, djup och bredd i TV4:s starka tradition att våga både underhålla och utmana. Det känns särskilt roligt att få göra det just nu när vi står inför en av våra starkaste höstar någonsin med en fullmatad tablå med både nysatsningar och tunga succéer som kommer igen, säger Åsa Sjöberg i en kommentar.

Tobias RydergrenJohan SåtheDela sidan: