Dela sidan:

Förra veckan skrev Kjell Häglund en krönika i Dagens Media om en ung skribent som spökskrivit vissa av Alexandra Pascalidous krönikor i Metro, oftast när de behandlat Bush och Irak.

- Jag tycker inte att det är omoraliskt att använda sig av underleverantörer. Men det är intressant att diskutera detta, vad en bildby-line står för. Jag tycker inte att jag har anklagat henne för att göra något fel, säger han till Resumé.

Häglund liknar i sin krönika arbetet att "spökdissa Bush åt Alexandra Pascalidou" vid ett "journalistiskt skithål" och berättar att hans första impuls var att ge killen ett jobb av ren medkänsla.

Alexandra Pascalidou går nu till försvar mot vad hon anser är "sexistiska, rasistiska påhopp".

- Jag har alltid skrivit mina egna krönikor, artiklar och manus, skriver hon. Att någon gubbe med mindervärdeskomplex försöker beröva mig på mitt ord, min yrkesidentitet som jag slitit hårt för, är kränkande.

Men Kjell Häglund håller fast vid sina uppgifter och säger att spökskribenten erbjudits att gå ut med nyheten i Dagens Media, men avstått.

- Det är sorgligt att hon tar till sådana överord, säger han.

Men Pascalidou skriver ju att du har fel. Hur vet du att att dina uppgifter stämmer?

- Hon skriver att hon alltid har skrivit sina egna krönikor. Det kanske hon har gjort. Men det utesluter inte att hon ibland har använt spökskribenter. Jag vet vad jag vet, och det är inte bara jag som vet, säger han.

Häglund ångrar att han försatt den påstådda spökskrivaren i en jobbig situation.

- Han har inte från början medverkat aktivt i detta och inte sanktionerat det här.

- Hon känner den här killen väl och har ringt honom och hotat att förstöra hans karriär. Jag vet hur chockad den här killen blivit. Det här var överspelat för hans del.

Resumé har förgäves försökt nå Alexandra Pascalidou i Grekland där hon arbetar som programledare.Dela sidan: