Dela sidan:

Resumé har tidigare rapporterat att en splittring har varit på gång. Nu bekräftas uppgifterna i en konsultrapport som beställts av tidningens egen styrelse. Flera ledande företrädare i de både organisationerna vill ha en egen medlemstidning.

- Dagens system är också svårt att försvara rent ekonomiskt. Det visar vår utredning, säger Peder Palmstierna.

Hyresgästföreningen anser inte att dess informationsspridning är kostnadseffektiv. Förutom Vår bostad har föreningen också ett medlemsblad och en hemsida.

- Vi har två parallella system för medlemmarnas information.

Dessutom har flera HSB-föreningar sagt upp prenumerationen på Vår bostad, vilket gör tidningen dyrare för Hyresgästföreningen. Utredningen visar också att de båda organsationerna utvecklats i olika riktningar.

Vår bostad grundades 1924 och har ofta kallats för Sveriges största tidskrift, även om den i dag passerats av Vi i Villa. Men Vår bostad har hela 1 224 000 läsare enligt Orvesto konsument 04. Omsättning ligger kring 62 miljoner kronor.

Vad som händer med tidningen är nu en öppen fråga. Beslut fattas av respektive förbundsstämma i maj och juni.Dela sidan: