Dela sidan:

Moderaten Anna Kinberg Batra och hennes man, politisk granskare på SVT.

Fler artiklar:

I dagens DN angriper han SVT:s val att utse komikern David Batra till en av de granskande journalisterna i Folkvald.

Det nya programmet är en del av storsatsningen inför valet.

Johan Croneman frågar sig om ingen på SVT har problem med att David Batras fru, Anna Kinberg Batra, är moderat riksdagskandidat. Dessutom undrar han varför SVT i sin presentation av Batra utelämnar att han även arbetar på pr-byrån Klar Kommunikation som hans fru driver.

- Det är klart att man måste redovisa sådant. Jag tycker det är märkligt att man låtsas som om det regnar, säger Johan Croneman.       

På nätet

SVT avfärdar kritiken.

- Att Davids Batras fru är moderat riksdagskandidat är helt oväsentligt. Jag vet inte om det behöver utvecklas mer än så. Jag tror att David har en egen hjärna, säger Henrik Stockare, projektledare för Folkvald.

- Det är en ickefråga. Vi diskuterade detta när vi valde David. Men det finns många journalister som har politiska kopplingar. KG Bergström har ju varit aktiv i moderaterna och det ifrågasätter ingen, säger han.

Johan Croneman påpekar att Batras kopplingar till moderaterna och Klar Kommunikation inte med nödvändighet är ett problem. Men han tycker att SVT borde vara mer öppen med informationen.  

- Man måste vara fri från blotta misstanken om partiskhet. De har väl bedömt att han har så stor integritet att det inte spelar någon roll. Fine, då står de upp för det. Men det finns tittare också.Dela sidan: