Dela sidan:

En scen ur "Bananfesten" - en av filmerna i nya kampanjen.

Anttidrogkampanjen från statliga Mobilisering mot narkotikafick stor uppmärksamhet när den genomfördes för ett par år sedan.

Nu är den tillbaka.

Budskapet ska föras fram i fyra nya filmer regisserade av AmirChamdin, Ruben Östlund, Hanna Heilborn, David Aronowitsch, Kalle Wahlström ochFilip Tellander. Filmerna visas på ordinarie programtid på MTV under juli och augusti.

Byrån bakom kampanjen är Futurniture. På torsdag går startskottet då filmerna förhandsvisas under en debatt i Almedalen ledd av MTV:s programledare Shire.

Sajten www.knarkärbajs.nu kommer att tillhandahålla filmerna och bakgrundsmaterialet. Besökarna kan även frågaexperter och debattera knark med andra ungdomar.

- Jag tycker det är viktigt att ta upp en ny orsak - och fåungdomar att ha lite motiv till varför man säger nej till att ta droger påskolgården. Politiska motiv tror jag är en anledning till att säga nej. När jagvar ung och gick i skolan, så visade man på så här går det om man tar enöverdos. Det har ungdomar förstått. Man måste få mer än en anledning till attsäga nej, säger Amir Chamdin om sin film ”Bananfesten” – en av de fyrakampanjfilmerna.

Magnus Helander
magnus.helander@resume.seDela sidan: