Dela sidan:

I går kväll uppgav Politikerbloggen.se att Peter Akinder får en ny roll som presschef för socialdemokraterna i riksdagen.

I dag bekräftar Akinder uppgifterna för Resume.se. Tjänsten har inte funnits tidigare.

- Det stämmer att jag blir presschef. Den nya organisationen som vi sjösätter innebär en förändring i vårt sätt att arbeta. Men jag vill inte gå ut med information om den nya organisationen och vilka kontaktpersonerna blir än. I januari kommer vi att informera all media om hur den nya organisationen ser ut, säger han.

Peter Akinder har jobbat i regeringskansliet i elva år. Han har varit talskrivare åt Göran Persson och har ett förflutet som politiskt sakkunnig i Statsrådsberedningen. Han har även arbetat för s-ministrarna Anders Sundström, Björn Rosengren och Mona Sahlin.

Det är ännu inte klart vem som efterträder Manuel Ferrer som socialdemokraternas presschef på partihögkvarteret på Sveavägen 68.



Dela sidan: