Dela sidan:

Länsförsäkringar Bergslagen har varit delägare i VLT AB ända sedan börsnoteringen 1985 och blev indirekt ägare i Mediaintressenter, som bildades 2004 för att för att lägga beslag på aktiemajoriteten i VLT AB.

- Avtalet med Länsförsäkringar Bergslagen innebär att vi nu kan fortsätta vårt strukturarbete med full kraft. Vi stärker ytterligare möjligheterna att bibehålla och utveckla en press med stark lokal förankring, säger Tomas Brunegård, koncernchef i Stampen-gruppen i en kommentar.

När nu Stampen köper Länsförsäkringar Bergslagens aktieinnehav blir VLT AB ett dotterbolag inom Stampen-gruppen. Mediaintressenter   köpte i början av 2007 Gota Medias innehav (1,75 procent) i VLT AB och har därmed skaffat sig drygt 60 procent av kapitalet och drygt 53 procent av rösterna i VLT AB.Dela sidan: