Dela sidan:

6000 personer sökte till Idol 2006. I april drar castingturnén igång för årets upplaga som även denna gång produceras av Meter Film & Television. Denna gång har det populära sångprogrammet fått en ny producent med gedigen musikbakgrund, Per Blomquist som bland annat producerade Melodifestivalen 2007.

Helene Magnusson, som producerat Idol de senaste tre åren, kände att hon hade gjort det här tillräckligt länge och att det var dags att gå vidare. Det var helt och hållet hennes beslut. Vi kände också att vi hittat en utmärkt ersättare i Per Blomquist, som är en av de skickligaste tv-producenterna just nu. Han har en bred tv- och musikbakgrund och har gjort både Sen kväll med Luuk, Melodifestivalen och galor. Den kombinationen passar oss perfekt, säger Pelle Porseryd projektledare på Idol.

Pelle Porseryd vill i nuläget inte uppge om fler personer har bytts ut i årets omgång av Idol.Dela sidan: