Dela sidan:

Siewert Öholm.

Den kristna Värdekanalen blev en flopp. Skulderna uppgår till mellan 14 och 16 miljoner kronor. Tidigare i vintras stoppades kanalens sändningar av Telenor.

Sedan dess har jakten på en köpare varit intensiv. Men försöken har misslycklats. Den tänkbara köparen Vårt Land har meddelat att de inte längre är intresserade, rapporterar tidningen Dagen.

Bakom Värdekanalen står enskilda intressen och en rad små ägare, bland annat pingstpastorn Finn Henrik Friis Larsen.

Nu har Värdekanalens vd Siewert Öholm sagt upp sig. Han säger att han blev bristfälligt informerad om det ekonomiska läget.

– Jag har lämnat vd-skapet med omedelbar verkan. Jag är besviken. Jag visste att det fanns skulder men de löften jag fick var att ekonomin såg bättre ut än vad som visade sig vara fallet, säger han till Resume.se.

Siewert Öholm är förvånad över att det gått så trögt att finansiera kanalen.

– Vi hade 24 timmars sändningar om dygnet och möjlighet att nå fyra miljoner tittare. Jag förstår inte varför inte fler ideella och ideologiska investerare har varit intresserade av det här projektet, säger han.

Vad ska du göra nu?
– Jag är igång med nästa projekt. Jag ger inte upp tanken på alternativa tv-kanaler och program. Nu när public service har misslyckats finns det stort behov av alternativ.

Läs även: Siewert Öholms tv-fiasko

Läs även: Siewert Öholm blir tv-chefDela sidan: