Dela sidan:

Eva Norman, ny på Svensson

Reklambyrån Svensson nyanställer en ny originalare och en junior projektledare.
Eva Norman är orginalare och kommer tidigare fån Engström med flera och innan det Forma Publishing Group. Eva kommer bland annat att jobba med Svenssons nya kund ELON.
Sedir Ajeenah är ny junior projektledare.

Pernilla Ellström
börjar på Spenat den 23:e april som produktionsledare. Hon kommer från Shout i Göteborg. Eva Andersson är ny originalare by bryrån. Eva har bl a arbetat som kommunikatör på Evolve och har läst Multimedia- programmet på Karlstads universitet

Lars-Gunnar Ericson

Lars-Gunnar Ericson har börjat som projektledare och medietränare på Mix Public Relations. Han har varit journalist på Reuters, TT och Dagens Industri, och kommer senast från Ogilvy PR.

Simone Skoog är ny Sverigechef på Advertising.com. Hon har arbetat för Advertising.com de senaste 3,5 åren. Först som Account Executive, sedan som försäljningschef, Interim Country Manager för att nyligen utses till Country Manager.

Lena-Marie Nilsson
tar över som redaktionschef och ansvarig utgivare av Västnytt efter Robert Olsson som gått vidare till tjänsten som programbeställare av nyheter på SVT.
Lena-Marie Nilsson har arbetat på SVT sedan 1994, de senaste sex åren som projektledare för bland annat Debatt, Mediemagasinet och Rebellen. Hon börjar på Västnytt den 1 maj.

TV4 förstärker sin näringslivsbevakning i Sydvästsverige. Ekonomireportern Amanda Termén har nyligen anställts på kanalen.

Från vänster: Madelene Eriksson, Charlotte Bjärhov, Louise von Schantz, John Billing, Jennie Mattar

Minnesota Communication har rekryterat  fem nya medarbetare:

John Billing kommer att arbeta som copy och talarcoach. John har en magisterexamen i medie-
och kommunikationsvetenskap med retorik som inriktning, samt har tidigare bland annat arbetat som säljare på Hewlett-Packard AB.
Louise von Schantz kommer att arbeta som produktionsledare av integrerade kampanjer och events på Minnesota. Louise har bl.a arbetat på kommunikationsbyrån Dist med events och har en examen i medie- och kommunikationsvetenskap från Uppsala Universitet.
Madelene Eriksson är rekryterad till tjänsten som ledningsassistent. Madelene har bl. a arbetat med internkommunikation på Försäkringskassan och har examen i Strategisk kommunikation.
Charlotte Bjärhov är anställd som ekonomichef på Minnesota. Charlotte kommer tidigare från Fujitsu Siemens där hon arbetade som controller.
Jennie Mattar har anställts som projektledare av integrerade kampanjer och events på Minnnesota Communication. Jennie har bla arbetat på HRG Nordic Events & Meetings. Tidigare egen företagare / konsult i eventbranchen samt har flera års erfarenhet från internationell verksamhet.

Per Svensson som Jan-Erik Thoor, Loa Falkman som Theo Rosén och Christine Meltzer som Paula Hammargren.Foto: Magnus Skoglöf/TV4.

Loa Falkman är partiledare och Christine Meltzer hans partisekreterare i "Ett gott parti", TV4:s nya sitcomsatsning med premiär i höst. Dessutom medverkar Sissela Kyle, Sten Ljunggren och Per Svensson i serien, som utspelar sig i maktens boningar i Stockholm. Produktionsbolag är Tre Vänner med Daniel Lind Lagerlöf som regissör.

Aftonbladets gratistidning Punkt SE presenterar två nya krönikörer. Från och med i morgon – och varje fredag framöver – kommer läsarna att bekanta sig med Sonja Schwarzenberger, 27, och Eric Rosén, 26. Sonja skriver för läsarna i Göteborg och Eric i Stockholm.

Rickard Nordberg jobbar numera på Bytek Systems som annonsansvarig för Diino.se och kommer tidigare från eget företag(Nordberg Ventures).

Kenneth Eriksson har anställts som formchef på VLT:s redaktion. Han är 28 år och kommer närmast från tjänsten som art director inom Egmont tidskrifter, där han till största delen arbetat på Vagabond Magazine. Han har tidigare också arbetat på Fitness Magazine och Aftonbladet.

Jannike Gerdin

Jannike Gerdin har anställts som ny projektledare på kommunikationsbyrån Jung. Hon kommer närmast från Valora Trade där hon arbetade som produktchef med ansvar för varumärken som Ocean Spray, Old El Paso och Lindt. Dessförinnan har Jannike hunnit med att arbeta som kampanjplanerare på Initiative Universal samt projektledare på IDG.

Mattias Handley
har i dag anställts som affärsutvecklare hos Mira Network. Som en del av sin anställning ska Handley arbeta med utvecklingen av Sveriges främsta frisksportscommunity Piggelino.se. Handley lämnar därmed sitt jobb på IP-Only.

Camilla Skoglund
har anställts som projektledare/produktionsledare på Darling Reklambyrå i Malmö. Hon kommer närmast från Akzo Nobel Decorative Coatings – där hon varit produktchef för varumärket Nordsjö.

Sven-Eric Söder. Foto: Regeringen

Sven-Eric Söder är ny informationsdirektör på läkemedelsbolaget Pfizer. Han har tidigare varit statssekreterare hos den socialdemokratiska regeringen. Det skriver Dagens Industri.

Sandra Karlström är ny originalare på Blomquist Annonsbyrå. Sandra har jobbat med reklam sedan 1993 och kommer närmast från Delling Group.

Harry Gerd har anställts som affärsutvecklare/webbchef på TTELA i Trollhättan. Han har tidigare varit projektledare, redaktör och layout-ansvarig på Bohusläningen men även jobbat på gratistidningen stora&små samt Aftonbladet.

Jenny Berg, 27, börjar på Ruth som ad. Hon har tidigare jobbat på Tempel. Jenny kommer bland annat att jobba med nya kunden Semper.

Björn Jutendahl, nordisk marknadschef på Volvo personvagnar, lämnar sitt jobb för att bli kundansvarig på mediebyrån Mindshare. Mindshare är Fords globala mediebyrå och därmed även ansvarig för Volvos medieköp- och planering. Läs mer

Maja Härngren. Foto:SVT

Maja Härngren, 27, är ny programledare för Vi i Femman i SVT. Hon har tidigare bland annat varit programledare i Barnkanalen för ”Twebby” och ”Mobilen”. Hon var även programledare för det skandinaviska samarbetsprojektet Energikampen 2005 där sex lag från Sverige, Norge och Danmark tävlade mot varandra. Vi i femman sändes första gången 1970.

Danska designmöbelföretaget Fritz Hansen vill växa i Sverige. Lina Skoglund kommer att  börja jobba med marknadsföring, pr och event i Sverige och till viss del även Norge. Ulf Gustafsson, som närmast kommer från Helly Hansen, börjar i april som Sales Consultant Private Market.

Johan Lind slutar som  varumärkeskonsult på LynxEye för att gå till konfektyrjätten Cloetta Fazer där han blir ny produktchef för varumärken som bl.a. Tutti Frutti, Marianne, Salta Katten och och Tyrkisk Peber. Före LynxEye var Johan Lind projektledare på reklambyrån Fältman & Malmén


Dela sidan: