Dela sidan:

Årets branschpersonlighet? Lars Adaktusson är en av fyra nominerade. Foto: TV8

Årets branschpersonlighet är ett pris som delas ut i samband med Stockholm Media Week nu i början av maj.  Bedömningskriterier för årets branschpersonlighet är: personer som har varit tongivande på den svenska mediemarknaden, väckt känslor och engagemang, varit nytänkande och innovativa och som har flyttat fram positionerna för den svenska mediemarknaden.

De nominerade med motivering:
Lars Adaktusson – Programledare på TV8. Tidigare bland annat nyhetsankare i Aktuellt och programledare för samhällsprogrammet Agenda. Nyligen lämnade han SVT för MTG-ägda TV8, där han nu leder programmet Adaktusson.

Lena K Samuelsson – Chefredaktör för Svenska Dagbladet, och som bland annat ligger bakom SvD Näringslivs framgångar där de har gått om Dagens Industri i räckvidd. Internationellt sett är det också stort med en chefredaktör som tar föräldraledigt.

Jan Scherman – VD för TV4 AB. Tidigare programledare för samhällsmagasinet Kalla Fakta. Scherman är dessutom en aktiv mediedebattör. Han ligger bland annat bakom kanalens nischutveckling och TV4:s bästa resultat någonsin.

Per Schlingman – Moderaternas partisekreterare. Tidigare kommunikationschef och spin doctor åt Moderaterna när de vann valet 2006. Per Schlingman har varit framgångsrik både som medieprofil och politiker.

Jury:
Pontus Schultz, Veckans Affärer
Hanna Dunér, Svenska Dagbladet
Madeleine Östlund, Dagens Media
Maria Lindholm, ResuméDela sidan: