Dela sidan:

Lars-Johan Jarnheimer lämnar MTG:s styrelse. Foto: Tele2

Tele2:s vd Lars-Johan Jarnheimer är den direktör inom  Stenbecksfären som haft sin post längst. Även om han under den största delen av karriären jobbat med mobiloperatören Tele2 har han också jobbat på MTG.

Under mediekoncernens tidiga historia var Lars-Johan Jarnheimer vd på ZTV. Då var han i högsta grad operativ. Bland annat intervjuade han Primal Screams sångare Bobby Gillespie efter en spelning på Hultsfredsfestivalen. Men nu lämnar han plats för nya förmågor i MTG:s styrelse.

Valberedningens ordförande Cristina Stenbeck har kommit fram till två nykomlingar.

Simon Duffy kommer närmast från styrelseordförandeposten i Tradus PLC, en leverantör av online-plattformar för e-handel.

Alexander Izosimov är vd för VimpelCom en av Rysslands största teleoperatörer. Han har också ett förflutet som managementkonsult på McKinsey i Stockholm.


Dela sidan: