Dela sidan:

Liberala tidningar ökar sitt innehav i VLT från 62,5 till 92,7 procent av kapitalet och från 54,1 till 96,9 procent av rösterna.

Liberala Tidningar kommer att erbjuda övriga aktieägare i VLT inlösen av deras aktier. Priset är satt till 239 kronor per aktie. Liberala Tidningar uppger också att de planerar att förvärva tillgängliga VLT-aktier på marknaden och att de ska verka för en avnotering av VLT-aktier från First North.

Bakom försäljningen står Jönköpingsbaserade Herenco och Lejonälvan samt delar av familjen Pers. En del medlemmar av familjen Pers byter dock endast sina VLT aktier mot en unit av preferensaktier och obligationer, utgivna av Tidningsbolaget Promedia i Mellansverige. Detta för att kunna vara kvar som ägare i tidningsverksamheten.

Köpet finansieras via banklån och ska enligt Liberala tidningar inte leda till några direkta besparingar.Dela sidan: