Dela sidan:

Leffe driver restaurang i Thailand. Han är också med i TV4:s nya serie Semestersvenskar. Foto: TV4

Serien Semestersvenskar i TV4 är ett typexempel på hur tv-kanaler och produktionsbolag jobbar för att finansiera tv-program. I serien följer man reseledare från Fritidsresor på plats i Thailand. På TV4:s sajt är informationen om serien späckad med erbjudanden från researrangören.

Men trots att Fritidsresor betalt för att bli bolaget som skildras i serien är det inte självklart att det är positivt för varumärket.
– Hittills har vi medvetet tackat nej. Vi har tidigare sett rätt förfärliga exempel, där våra konkurrenter varit inblandade.
– Det som gjorde att vi tackade ja till Semestersvenskar var att reseledarna hamnar i centrum och det är resmålet Thailand som skildras. Ännu en serie från Gran Canaria hade inte varit så kul.

Lottie Knutson

Fritidsresor har ännu inte kunnat se några effekter efter de två program som hittills visats.
– Vi är däremot väldigt nöjda med de tittarsiffror som programmet lockat och att våra reseledare är en så positiv kraft i programmet.

Men allt i programmet är inte positivt för Fritidsresor. Castingen av den svenske restaurangägaren Leffe som tagit betydande plats i de två första avsnitten tycker Lottie Knutson bevisar att resebolaget inte styr innehållet.
– Det är klart att han inte representerar vårt varumärke. Letar man tillräckligt länge är det klart att man kan hitta extrema personer, men de visar knappast upp en rättvisande bild.

Fotnot: Artikeln uppdaterades 27/1 11:34. Tidigare stod det att Fritidsresor blivit anmälda till Granskningsnämnden. Men det är Semestersvenskar och TV4 som blivit anmälda.Dela sidan: