Dela sidan:

Michael Storåkers.

Tre revisionsfirmor har utrett bokföringsfifflet på Trigger Momentum för McCann-nätverkets räkning.

– Vi har lagt 10 miljoner kronor på tre revisionsfirmor. Dessutom har vi upptäckt ytterligare 5 miljoner i felaktiga intäkter under de första månaderna 2008. Ytterligare 15 miljoner kommer att belasta 2008 års resultat, säger Michael Storåkers ordförande för McCann.

Det gör att notan för bokföringssvindeln nu är uppe i 70 miljoner kronor.

Michael Storåkers skyller hela svindeln på en före detta ekonomichef som under flera år på flera sätt har fingerat intäkter, bland annat via falska fakturor inom koncernen. Det har gjort att bolaget har dragit på sig äkta kostnader i paritet med intäkter som inte funnits på riktigt.

Efter tre och ett halvt år sprack upplägget då likviditeten i Trigger var märkligt låg.

Michael Storåkers kan inte förklara varför revisorer, vd:ar och finanschefer i koncernen har skrivit på flera bokslut som inte varit riktiga.
– Vi hade väldigt stort förtroende för den här personen, säger han.Dela sidan: