Dela sidan:

Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon

”Tillväxten av användare har varit fantastiskt sedan vi lanserade tjänsten i oktober, speciellt de senaste veckorna har varit fenomenala och tillväxttakten fortsätter att öka”, skriver företetaget i en kommentar på hemsidan.

Spotify ger sina användare tillgång till ett stort musikbibliotek. Det finns konton som är gratis för användaren, men då kommer det reklaminslag mellan en del av låtarna. Sedan erbjuds också tjänsten som en betaltjänst utan reklam. Gratiskontona har spridits genom inbjudningar från användare eller via företag som använder Spotify-tjänsten som lockbete i kampanjer.

Spotify strömmar musiken och den ska därmed inte gå att ladda ner. Därmed har bolaget fått med sig de fyra största skivbolagen i sin katalog. I förra veckan kom dock uppgifter om en tjänst som knäckt Spotifys kopierningsskydd.Dela sidan: