Dela sidan:

Gunnar Gidefeldt.

–Vad vi bestämde var att sätta en gräns vid riksdagspartierna, säger TV4:s kommunikationsdirektör Gunnar Gidefeldt till Nyhetskanalen.se.

TV4 nobbar Sverigedemokraterna utan att de har kommit med någon förfrågan om att köpa reklamtid i kanalen. Men Sverigedemokraterna tänker inte nöja sig så enkelt.

– TV4 sade nej innan vi ens hade hunnit ta en formell kontakt med dem. Av kvaliten på gårdagens uttalanden från kanalen att döma, fick jag intrycket att man inte riktigt insett hur allvarligt deras beslut är ur demokratisk synpunkt och jag hyser därför fortfarande ett visst hopp om att man skall ompröva beslutet. Vi kommer alltså att gå vidare med en formell ansökan, om inte annat så för att få en vettig förklaring till varför en kommersiell TV-kanal bestämmer sig för att ägna sig åt politisk diskriminering, som riskerar att påverka utgången i valet till Europaparlamentet, säger partiordföranden Jimmie Åkesson i en kommentar.Dela sidan: