Dela sidan:

Lena Adelsohn Liljeroth. Foto: Stefan Borgius

Oenigheten inom alliansen har försenat förslaget som skulle varit klart redan för en månad sedan. I morgon skulle partiledarna ha träffats klockan 8.00 för att lösa tvisten. Men sent på onsdagen kom statsekreterarna i samordningskansliet överens om en kompromiss.

Tidigare har kulturministern föreslagit en engångshöjning av anslagen från två till fyra procent under 2010. Nu blir det istället tre procent, vilket innebär runt 70 miljoner extra till satsningar på svensk kultur. Sedan återgår anslagen till att höjas med två procent årligen.

Precis som public service-utredaren Rose-Marie Frebran föreslog begränas SVT:s sponsringsrätt till 20 evenemang per år. Idag är det runt evenemang som finansieras med hjälp av sponsorer.

Enligt uppgifter till Resume.se kommer också propositionen att innehålla ett uppdrag till Kulturdepartementet att utreda den omdiskuterade indirekta sponsringen av program.Dela sidan: