Dela sidan:

Leif Pagrotsky. Foto: Resumé

Socialdemokraternas kulturpolitiske talesman Leif Pagrotsky konstaterar att fler betalar tv-licens efter att förra kulturministern Cecilia Stegö-Chiló förlorade jobbet efter att ha licensskolkat. Det borde ge utrymme för sänkta avgifter under ett par år. Men trots det ska bolagen få mer pengar.

– Vårt förslag innebär 100 miljoner kronor starkare ekonomi än regeringens förslag. Vi säger nej till regeringens förslag om urholkning av public service ekonomi genom hårda begränsningar av sponsringsmöjligheterna och kraftigt sänkta avgifter för stora företag som hotellkedjor. Vi vill istället utvidga området för sponsring till att även omfatta kultur, säger Leif Pagrotsky i en kommentar.

Vänsterpartisten Siv Holma öppnar för att höja anslagen permanent för public service under nästa mandatperiod.Dela sidan: