Dela sidan:

TU skriver i sitt platsannonsindex att volymen av platsannonser nu har minskat under ett år i morgonpressen. Och det rör sig inte om en liten nedgång. Under andra kvartalet i år var minskningen hela 46 procent. Det vill säga nästan varannan annons är borta.
– Under andra kvartalet i år minskade platsannonsvolymen mer än under något tidigare uppmätt kvartal. Jag vill dock påminna om att vi jämför med ett mycket bra andra kvartal 2008, då det fortfarande inte hade skett några egentliga annonstapp inom dagspressen, säger Fredrik Rogberg analytiker på TU i en kommentar.

Det är inga småpengar som försvinner ur tidningarna. Under 2008 estimerar TU att dagspressen fick in drygt en miljard genom platsannonseringen. Och någon vändning är inte i sikte. Först 2012 räknar TU med att platsannonsmarknaden tar fart på allvar igen.Dela sidan: