Dela sidan:

Gunilla Herlitz och Thorbjörn Larsson. Foto:Ronny Karlsson/Erik Esbjörnsson. Bilden är ett montage

I dag och i morgon samlas 300 Bonnierhöjdare i Vinterviken i Stockholmsförorten Gröndal till den årliga idékonferensen GRID09. Därför sägs koncernchefen Jonas Bonnier kunna informera DN-personalen om sin nya chefredaktör och vd Gunilla Herlitz först på onsdag.

Samma osäkerhet om framtiden råder hos personalen på Dagens Industri. Där ska redaktionschefen Peter Fellman efterträda Gunilla Herlitz. Styrelseordförande Casten Almqvist har utpekats som tillfällig vd. Rimligen släpper han då ordförandeklubban till någon annan.

På DN ska Gunilla Herlitz vara publisher, alltså både chefredaktör och vd, på samma sätt som hon styrt på DI. Det innebär att DN:s vd Lena Herrmann får se sig om efter nytt jobb. Chefredaktör Thorbjörn Larsson väntas gå i pension då Herlitz tar över, vilket enligt Resumés källor ska ske först i november.

Enligt MBL har företaget skyldighet att informera facken om betydande förändringar i ledningen. Men facket har ingen rätt att förhandla om chefsposter på högsta nivå, till exempel ansvarig utgivare och vd.

Resumé har, utan spår av framgång sökt Bonnier AB:s kommunikationsdirektör Mårten Lyth, liksom de respektive chefer som berörs av förändringarna.Dela sidan: