Dela sidan:

Först numret av Science Illustrated kommer ut idag.

Illustrerad Vetenskap är en av de största tidskriftsframgångarna i Norden. En av förklaringarna är att innehållet till sin natur är internationellt. Därför har det varit ganska enkelt att exportera tidningskonceptet till nya länder. Ägaren Bonnier har inte uppgivit exakt hur mycket vinst tidningen genererat, men skrev nyligen att intäkterna räcker till att köpa en Boeing 747 och flyga den runt jorden i ett år.

Idag är det premiär för tidningen i Australien. Där kommer den att ges ut av förlaget AMP. Premiärnumret trycks i 25 000 exemplar.
– De kommer att använda det mesta av Illustrerad Vetenskaps innehåll, men också göra en del lokalt, säger Anders Malmsten som ansvarar för att licensiera ut Bonniers tidskrifter på nya marknader.

I Australien ges redan systertidningen Popular Science ut, men i Tyskland är det nu premiär för Bonnier på tidskriftsmarknaden. Där samarbetar Bonnier med det privatägda förlaget Family Media. Premiärnumret är en oneshot, som trycks i 80 000 exemplar.Dela sidan: