Dela sidan:

Vem som flyttar vart är en väld dold hemlighet.

Enligt vad Resume.se erfar blir det antingen så att Aftonbladet blir kvar vid Globen och att SvD flyttar dit – eller så flyttar Aftonbladet till gamla Souk-gallerian på Drottninggatan, vägg i vägg med SvD:s lokaler på mäster Samuelsgatan.

Resume.se skrev för några veckor sedan att hyresvärden i Globen vill ha Aftonbladet kvar, och det har gett Schibsted ett mycket bra förhandlingsläge.

– Det är inte konstigt med tanke på de tuffa tiderna, sa flyttgeneralen Olof Brundin då.

Ett 10-årsavtal kan vara värt runt en halv miljard kronor.

SvD har erbjudits lokaler alldeles intill vid Globen, enligt uppgift till Resume.se. Många Aftonbladet-anställda har bosatt sig söder om stan för att ha nära till jobbet och de drar säkerligen en lättnadens suck om Schibsted väljer att samla verksamheterna till Globen-området.

Det andra alternativet är alltså Drottninggatan 53 i centrala Stockholm. Där har tidigare en engelska varuhuskedjan Debenham och varuhuset Souk provat lyckan. 14 miljoner kronor per kvartal betalade både Debenhams och Souk för att hyra de lokalerna.

Schibsted vill ha Aftonbladet och SvD i samma hus. Och lokalen  på Drottninggatan 53 är granne med SvD – om ett par väggar slås utslipper SvD att flytta och Aftonbladet får ett toppläge mitt inne i de klassiska tidningskvarteren i Klara.

Flytten ska vara klar om ett år.

Resume.se har sökt Olof Brundin för en kommentar.Dela sidan: