Dela sidan:

Tidigare i höstas värvade JKL TV4:s politiska kommentator Lena Smedsaas. Nu ansluter även Anders Björck, som formellt tillträder den 1 januari, enligt Sveriges Radios Upplandsnytt.

– Jag ska på deltid jobba med konsult- och medieverksamhet. Tillsammans med två andra personer med lång erfarenhet från näringslivet kommer jag att jobba i en särskild industrikonsultgrupp. Vi kommer att jobba med rådgivning, projekt, utbildning och mycket annat tillsammans, säger han till Upplandsnytt.

Att han tidigare var politiker ser han bara som en fördel. Moderaten Anders Björck var försvarsminister i den borgerliga regeringen 1991-1994. Sedan blev han vice talman i riksdagen. De senaste sju åren har han varit landshövding i Uppsala län. 

–  Den erfarenhet jag och många andra skaffat oss, den ska naturligtvis användas. Annars kunde jag suttit och matat fåglar resten av livet och det tänker jag inte göra, säger han till Upplandsnytt.Dela sidan: